Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Αυτοί είναι οι άξονες του κυβερνητικού μου σχεδίου

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία, ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τα στελέχη της

οδού Πειραιώς να κάνουν λόγο για ένα τετ α τετ σε πολύ καλό κλίμα. Όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει από χθες, στο τραπέζι της συζήτησης ήρθε και το ζήτημα της αυξανόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, εάν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία και με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του εξέφρασε τη στήριξη του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα