Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένα κέντρο ανάπτυξης, πολιτισμού και παιδείας

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, υποδέχτηκε, σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη,

κάνοντας ειδική αναφορά στη διαχείριση απορριμμάτων σε επίπεδο νομού και περιφέρειας, σε θέματα αστικών συγκοινωνιών, στις απαλλοτριώσεις γης για την ανέγερση σχολικής στέγης και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του σχετικού νομικού πλαισίου, στο θέμα της διασύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το εθνικό οδικό δίκτυο, στις εξελίξεις στο έργο του Μετρό, αλλά και στην κατάσταση σχετικά με την προσφυγική κρίση.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Δημαρχείο έγινε στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψης όλων των αρχηγών κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιστάσεις, και παρατήρησε: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και ακούει με ‘’άλλο αυτί’ τις απαιτήσεις της αυτοδιοίκησης. Έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει αυτά που πρέπει να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια και το κράτος».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική τη συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο για τα μεγάλα προβλήματα και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. «Η Θεσσαλονίκη σήμερα», συμπλήρωσε, «αντιμετωπίζει μία σειρά από μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις συγκοινωνίες, στις γενικότερες υποδομές αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές. Μια πόλη η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα κέντρο ανάπτυξης, καινοτομίας, πολιτισμού αλλά και παιδείας. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μπει στο Δίκτυο των 100 πιο Ανθεκτικών Πόλεων και ειδικά οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει πολλή μεγάλη αντοχή τα χρόνια της κρίσης».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, η Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Θεσσαλονίκη,mitsotakis, thessaloniki