Χάνει και στο Βερολίνο η Μέρκελ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει εκ νέου την απειλή του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, καθώς η πίεση για την πολιτική της στο προσφυγικό αυξάνεται. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ένας συνασπισμός τριών κομμάτων φαίνεται να είναι το

πιθανότερο αποτέλεσμα των εκλογών που διενεργούνται την Κυριακή στο Βερολίνο. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν από μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) φαίνεται να φθάνει σε διψήφιο ποσοστό, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην τοπική Βουλή.

To SPD εξακολουθεί να προηγείται με 23%, ακολουθεί το CDU με 18%, οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 15%, η Αριστερά (Die Linke) κερδίζει μισή μονάδα και φθάνει στο 14,5%, το AfD βρίσκεται σταθερά στο 14%, ενώ το FDP, με 1,5 μονάδα επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνει στο 6,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι θα παραμείνουν αυτή τη φορά οι Πειρατές. Μέχρι τώρα το Βερολίνο κυβερνά συνασπισμός CDU και SPD. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη το εύρημα της δημοσκόπησης που δείχνει

ότι το 59% των ψηφοφόρων έχει αποφασίσει για το κόμμα που θα προτιμήσει μεθαύριο, ενώ το 41% παραμένει αναποφάσιστο.

Το μεταναστευτικό όμως δεν είναι το μόνο θέμα που "καίει" τους κατοίκους του Βερολίνου. Η προσιτή στέγαση έχει γίνει ένα φλέγον ζήτημα, καθώς οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί, με μια εισροή 50.000 νέων κατοίκων κάθε χρόνο - αν και οι τιμές παραμένουν ακόμη πολύ κάτω από το κόστος στο Παρίσι και το Λονδίνο. Το Βερολίνο, επίσης, μια ευρωπαϊκή μητρόπολη με έντονη καλλιτεχνική σκηνή, χώρους πρασίνου και νυχτερινή ζωή, αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία που φτάνει το 10 τοις εκατό.

Ένα άλλο σύμβολο του συχνά καταστροφικού σχεδιασμού του Βερολίνου είναι ένα τεράστιο, νέο, άδειο αεροδρόμιο, το άνοιγμα του οποίου έχει καθυστερήσει χρόνια και τώρα έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί στα τέλη του 2017.

thelocal.de

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα