Μήνυμα διάσπασης της ΔΗΜΑΡ έστειλε στον Κουβέλη ο Λυκούδης

11:12 5/6/2014 - Πηγή: Antinews

Μήνυμα διάσπασης της ΔΗΜΑΡ έστειλε στον Φώτη Κουβέλη ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος μάζεψε όλη την Κεντροαριστερά χθες και επιβεβαίωσε ότι ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς όπως τον γνωρίσαμε πνέει τα λοίσθια.

Το κόμμα που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ των νεοκομμουνιστών και λοιπών

ψευτοεπαναστατών και δημιούργησε ελπίδες ότι κάτι καλό μπορεί να κάνει, υπό την… φωτισμένη ηγεσία του Κουβέλη διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Το κόμμα του 1,2% βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αποσύνθεσης, κάτι που το απέδειξε και η χθεσινή εκδήλωση του Σπύρου Λυκούδη στο Γκάζι και οι παρευρισκόμενοι.

Εκτός από τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Βασίλη Οικονόμου, στην εκδήλωση βρέθηκαν οι βουλευτές Νίκη Φούντα και Κατερίνα Μάρκου, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, ο Παντελής Καψής, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Αθηνά Δρέττα.

Παρόντες και οι Πέτρος Κουναλάκης, Θόδωρος Τσίκας, Χρήστος Χωμενίδης, Γιώργος Παγουλάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Βερνίκος, Σπύρος Δανέλλης, Τέλης Σιαμαντάς, Μιχάλης Ακριβόπουλος, Γρηγόρης Ηλιόπουλος.

Η λεγόμενη μεταρρυθμιστική τάση υπό του Σπ. Λυκούδη έκανε δυναμική εμφάνιση με τον ίδιο να λέει: «να πάρουμε ως ΔΗΜΑΡ γρήγορα πρωτοβουλίες και να συμμετάσχουμε στις πρωτοβουλίες των άλλων χώρων. Αναφέρομαι στην Ελιά και στο Ποτάμι».

Και συνέχισε «εμείς προτείνουμε και οι τρεις χώροι ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, να συγκροτήσουν απ΄ τις επόμενες μέρες μια επιτροπή που θα ξεκινήσει έναν έντιμο, ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο χωρίς όρους και προαπαιτούμενα για την συγκρότηση της νέας μεγάλης ελπίδας».

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους θέλουν να γίνει η ΔΗΜΑΡ «καθαρίστρια» του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι θα διασωθούν αν αρχίσουν από τώρα να ξεσκονίζουν το σακάκι του Τσίπρα. Παράλληλα, επιχειρείται να συγκροτηθεί μια ευρύτερη κίνηση στο χώρο της κεντροαριστεράς που θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που υπάρχει χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ή κλεισμένες θέσεις σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκδήλωση υπήρξαν βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον Θεοδωράκη του Ποταμιού και μια σειρά από στελέχη που θέλουν να ενώσουν το χώρο της κεντροαριστεράς. Και σίγουρα μετά τα χθεσινά ο κ. Κουβέλης δεν θα πρέπει να νιώθει καλά. Ειδικά τώρα που τον έχουν πάρει χαμπάρι με τις «μαϊμού» παραιτήσεις του.

Ο Κουβέλης που έσκαβε το λάκκο του Σαμαρά με τους εντιμότατους και τις εντιμότατες φίλες του, πέφτει ο ίδιος μέσα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα