Μια «γλυκόπικρη» ισοπαλία για τον Ολυμπιακό

Φαβορί για πρόκριση στους 16 του θεσμού του Champions League είναι πλέον ο Ολυμπιακός, μετά την ισοπαλία με την Μπενφίκα. Μεγάλη εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αν ο Ρομπέρτο δεν έκανε τόσο κακή εκτίμηση στο κόρνερ (που ήταν άουτ) θα είχαν φύγει με τους τρεις πόντους. Ο Ολυμπιακός

είχε προηγηθεί στο 29’ με το γκολ του Τσόρι και μέχρι το 83΄κρατούσε το αποτέλεσμα. Η τρομερή καταιγίδα της Λισσαβόνας έκανε το ματς λασπομαχία κατά το μεγαλύτερο μέρος το δευτέρου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση ανήκει στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι σε δύο εβδομάδες υποδέχονται τους Πορτογάλους στο «Καραϊσκάκη».

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων έκανε την έκπληξη κόντρα σε όσα «διαρρέονταν» τις προηγούμενες ημέρες: ο Μίτσελ επέλεξε να αφήσει εκτός τον Σαβιόλα και τον Εντινγκά και να χρησιμοποιήσει τους Σαλίνο και Ντομίνγκεζ, στο γνωστό σύστημα 4-5-1. Πιο συγκεκριμένα ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα και στην άμυνα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς, Σιόβας στο κέντρο. Οι Σάμαρης και Μανιάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Τσόρι, Φουστέρ και Βάις να κινούνται πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι, με ανεβάσματα από τους Σαλίνο και Χολέμπας, τον Φουστέρ πολυεργαλείο στον αγωνιστικό χώρο, τον Σάμαρη και τον Μανιάτη να ελέγχουν το κέντρο, η ομάδα του Μίτσελ κρατούσε με ευκολία το μηδέν πίσω και έψαξε το γκολ. Αυτό δεν το βρήκε σε τρεις περιπτώσεις με τον Μήτρογλου, όμως ο χαρισματικός φορ των Πειραιωτών έδωσε εξαιρετική ασσίστ στον Τσόρι, ο οποίος με πολύ ψύχραιμο πλασέ, ύστερα από άδειασμα του Γκαράι, άνοιξε το σκορ, όπου το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Σε όλη την διάρκεια της ανάπαυλας οι ουρανοί της «Λισσαβόνας» άνοιξαν, ο αγωνιστικός χώρος καλύφθηκε από νερά και από το 46΄ μέχρι το 70΄η μεταφορά της μπάλας έγινε κατόρθωμα, τα δε κολλήματα της συνεχή.
Αλλά και προς το τέλος που η Μπενφίκα ενέτεινε τις προσπάθειες της ο Ολυμπιακός κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει τους αντιπάλους του και να μην τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν φάσεις. Η έξοδος του Φουστέρ, αφαίρεσε σε μεγάλο βαθμό την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον Ολυμπιακό και σε μία και μοναδική φάση, όπου ο Ρομπέρτο έκανε λάθος, ήρθε το γκολ από τον Καρντόσο, το οποίο και έδωσε μόνο ένα πόντο στην ομάδα του Μίτσελ, που όσο καλός κι αν είναι, δεν παύει με βάση την εξέλιξη του ματς, να αφήνει μια πίκρα στους ερυθρόλευκους. Μετά την ισοφάριση ο Μίτσελ έβαλε και 3ο κεντρικό αμυντικό για να «κλειδώσει» την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:Μπενφίκα(Χόρχε Ζέσους): Άρτουρ, Αλμέιδα, Σιγκουέιρα, Λουισάο, Γκαράι, Μάτιτς, Πέρεζ (82’ Αμορίμ), Γκαϊτάν (82’ Ροντρίγκο), Λίμα, Τζον (46’ Καβαλέιρο), Καρντόσο.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ντομίνγκεζ (86’ Μεντζανί), Φουστέρ (68’ Γιαταμπαρέ), Βάις (56’ Εντινγκά), Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα