Μέρκελ: Η Σένγκεν εξαρτάται από τον έλεγχο της προσφυγικής ροής

08:18 7/1/2016 - Πηγή: Antinews

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι επιθυμεί να ανακόψει τη ροή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παράλληλα και να διατηρήσει τα ανοικτά σύνορα εντός της ένωσης, λίγες μέρες αφού η Δανία επέβαλε ελέγχους διαβατηρίων για τα άτομα που εισέρχονται από τη Γερμανία.

Η Μέρκελ, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε μια δεκαετία στην εξουσία, αντιμετωπίζει νέες πιέσεις από το κόμμα της για να μειώσει

την εισροή αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γερμανία, μετά την πρωτοφανή εισροή 1 εκατομμυρίου πέρυσι. Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Βαυαρίας, η γερμανίδα Καγκελάριος συνέδεσε άμεσα τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών με τον έλεγχο της ροής των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλύπτοντας τις προτάσεις που σκέφτεται να καταθέσει.

Η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους πως επιθυμεί τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής στην ΕΕ, ταυτόχρονα με τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών. Η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί ότι τα δύο θέματα σχετίζονται άμεσα μεταξύ τους. Θεωρεί επίσης ότι το θέμα της προσφυγικής ροής πρέπει να αντιμετωπιστεί εκτός Γερμανίας, μέσω διαπραγματεύσεων για τη λήξη του πολέμου στη Συρία, των ποσοστώσεων στις ευρωπαϊκές χώρες και την βελτίωση των συνθηκών των προσφύγων στην Τουρκία ώστε να παραμείνουν εκεί.

news.yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα