Μείζον θέμα για τον κ. Προβόπουλο θέτει το Reuters

Μείζον θέμα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, προκύπτει, μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο αναφέρει ότι ο μεγαλοτραπεζίτης πήρε αποζημίωση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς, όταν αποχώρησε από τη θέση του αντιπροέδρου.

Η αποχώρηση έγινε το 2008 για να αναλάβει την παρούσα θέση του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η αποζημίωση μαμούθ ήταν 3,4 εκατ. ευρώ και στην τσέπη του κ. Προβόπουλου κατέληξαν 2,8 εκατ. ευρώ

Προσθέτει πως σε επικοινωνία του με την ΤτΕ δηλώθηκε πως δεν υπήρξε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων σχετικά με την καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης και πως ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει τις φορολογικές και δικαστικές αρχές για την πληρωμή αυτή.

«Η καταβολή της αποζημίωσης καθώς είχε συμφωνηθεί σε πρότερο χρόνο και κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες (σσ. προ κρίσης) δεν αποτελεί ούτε αυθαίρετη ούτε ασυνήθιστη πράξη», δήλωσε στο Reuters ο Δρ. Βασίλειος Κοτσοβίλης, επικεφαλής του νομικού γραφείου της ΤτΕ.

Ωραία, η απάντηση του εκπροσώπου του κ. Προβόπουλου, όμως, μεταγενέστερα ο διοικητής είναι αυτός που λύνει και δένει σε ότι αφορά τις τραπεζικές συγχωνεύσεις, τα deals και ότι άλλο γίνεται. Όπως για παράδειγμα την παρασκηνιακή παρέμβασή του στην τρόικα για να μην πληρωθούν τα 550 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες. Επίσης, αν θυμούμαστε καλά ο κ. Προβόπουλος δεν ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες τη συγχώνευση της τράπεζας Πειραιώς με την ΑΤΕ; Και πολύ καλά έκανε, θα πει κανείς κι εμείς δε θα διαφωνήσουμε. Όμως, το ερώτημα είναι αν ο κ. Προβόπουλος ύστερα από όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν τις τράπεζες κι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους;

http://uk.reuters.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα