Μειώνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής στους νέους και αυξάνεται στις γυναίκες και τους κατωτέρου μορφωτικού επιπέδου

Το προφίλ του υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής – τι άλλαξε μετά τις εκλογές

 Μειώνεται η επιρροή της ακροδεξιάς στη νεολαία, ενώ αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες και ειδικά στους εργαζόμενους κατώτερης εκπαίδευσης.

Η τελευταία έρευνα της Public Issue για τον ΣΚΑΙ

και την Καθημερινή, περιλαμβάνει μία αναλυτική σύγκριση των στοιχείων για τους πολίτες που είναι θετικά διακείμενοι προς το ακροδεξιό κόμμα, πριν και μετά τις τελευταίες εκλογές.

Η έρευνα συγκρίνει τα αθροιστικά στοιχεία για το διάστημα από την προεκλογική περίοδο του Μαΐου μέχρι τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου, με τα αντίστοιχα από την ανάδειξη της τρέχουσας Βουλής μέχρι και το τελευταίο Βαρόμετρο του Οκτωβρίου.

Οι θετικές γνώμες για τη Χρυσή Αυγή στο σύνολο του δείγματος από 16% έφτασαν το 21%, με την αύξηση να είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες και στις ηλικίες 35-44 και 45-54.

Η επιρροή της Χρυσής Αυγής διπλασιάστηκε, αυξημένη κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, στους πολίτες κατώτερου μορφωτικού επιπέδου, ενώ στη μέση εκπαίδευση ενισχύθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αντίθετα, μειώθηκε κατά 1 μονάδα στα άτομα ανώτερης εκπαίδευσης.

Αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση τη δημοφιλίας της Χ.Α στις νεότερες ηλικιακά ομάδες, καθώς υπάρχει μείωση 4 μονάδων στις ηλικίες 18-24 και 2 μονάδων στις ηλικίες 25-34.

Σημαντική αντίθεση καταγράφεται και στις τάσεις ανάλογα με την εργασιακή κατάσταση. Έτσι, ενώ οι εργαζόμενοι και οι άεργοι που εγκρίνουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής αυξάνονται, κατά 3 και 7 μονάδες αντίστοιχα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ανέργους, που παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Η αύξηση της επιρροής της ακροδεξιάς είναι υπερδιπλάσια στην επαρχία και τις μικρές πόλεις σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα (ενίσχυση κατά 7 μονάδες στις δύο πρώτες περιπτώσεις, έναντι 3 στην τελευταία).

Ο χάρτης των πολιτών που βλέπουν θετικά την ΧΑ

κλικ για μεγέθυνση

21% του συνόλου25% των ανδρών17% των γυναικών30% των νέων ως 2424% των ηλικιών 25-3426% των ηλικιών 35-4421% των ηλικιών 45-5416% των ηλικιών 55-6417% των ηλικιών 65 και άνω26% των ατόμων κατώτερης εκπαίδευσης25% των ατόμων μέση εκπαίδευσης15% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης22% των οικονομικά ενεργών26% των άνεργων18% των μη ενεργών οικονομικά19% των κατοίκων μεγάλων πόλεων27% των κατοίκων μικρών πόλεων23% των κατοίκων αγροτικών περιοχών

http://www.ethnos.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα