«Με την Ελλάδα δεν παίζουμε»

Με κύριο στόχο την ανάδειξη του ηγετικού προφίλ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την προβολή του κυβερνητικού έργου, αλλά και με έμφαση στο δίλημμα των εκλογών: ευρώ και σταθερότητα ή εθνική περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες, θα πορευθεί κατά την προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού μιλούν ανοικτά

για το «κεφάλαιο Σαμαρά», το οποίο πρέπει το κυβερνών κόμμα να κεφαλαιοποιήσει και γι' αυτόν τον λόγο θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του πρότασης, καθώς οι δημοσκοπήσεις του παρέχουν αυτή την ασφάλεια.

Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να μην υπάρξει μεγάλη και δαπανηρή καμπάνια και ήδη οι πρώτες επικοινωνιακές κινήσεις φάνηκαν με το σύνθημα που προβάλλεται ήδη στο διαδίκτυο: «Κάποιοι παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια. Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε».

Οι συσκέψεις είναι καθημερινές και σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα έχει ως κύριο άξονα τον πολιτικό λόγο και τα επιχειρήματα και δεν θα κυριαρχήσει η επικοινωνία. Η διαφημιστική καμπάνια θα επικεντρωθεί σε ένα κεντρικό, αλλά και επί μέρους σύνθημα μέσω των τοπικών ΜΜΕ (εφημερίδες και ραδιόφωνα) και χιλιάδες ειδικά φυλλάδια που θα διανεμηθούν στις πρωτεύουσες των νομών.

Κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα έχει ο Αντ. Σαμαράς και το όραμά του. Εδώ θα τεθούν και τα διλήμματα όπως, π.χ., «Ποιον θέλετε για πρωθυπουργό;», «Ποιος θα πάει τη χώρα μπροστά και δεν θα ξανακυλήσει σε περιπέτεια;».

Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της «αρνητικής διαφήμισης» του ΣΥΡΙΖΑ. «Στα αρνητικά τους μηνύματα θα απαντήσουμε και εμείς το ίδιο» λένε επιτελικά στελέχη της ΝΔ και στο στόχαστρο θα βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα θα υπάρξει και εκστρατεία για τη λεγόμενη χαμένη ψήφο, δηλαδή προς τα μικρά κόμματα και ειδικά τους ΑΝΕΛ, τη Χρυσή Αυγή, ενώ θα γίνει προσπάθεια να κερδίσουν τμήμα των αναποφάσιστων και να μειωθεί η αποχή. Ουσιαστικά το σύνθημα είναι: «Καμία χαμένη ψήφος».

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα