Με όπλο την «κυβερνησιμότητα» αντεπιτίθεται ο Σαμαράς

Με το βασικό δίλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας» θα κινηθεί η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ρίχνοντας το…χαρτί του Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώντας να εξουδετερώσει με αυτό τον τρόπο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει το κυβερνών κόμμα να ανακάμψει.

Ο Πρωθυπουργός παραχωρεί από σήμερα τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ενώ ταυτοχρόνως προγραμματίζει

τρεις μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Καλαμάτα αύριο, στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή, οπότε και θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, επιμένουν ότι από εδώ και στο εξής θα επιχειρηθεί να γίνει επίδειξη δύναμης με τις συγκεντρώσεις της, ώστε να γίνεται και σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βάρος της ηγεσίας της ΝΔ θα επικεντρωθεί κυρίως στην οικονομία και η επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά είναι να εμφανιστεί σοβαρός και υπεύθυνος, ενώ στοχεύει στην άμεση σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί.

Η προεκλογική εκστρατεία την τελευταία εβδομάδα θα είναι μάχη μέχρις εσχάτων, με πρωτοφανή πόλωση και νικητή μόνο έναν.

Με το ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και με τη ΝΔ να έχει περιθώριο προσέλκυσης του μεγαλύτερου τμήματος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που είναι μετριοπαθείς και φιλοευρωπαϊστές, στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν στην ανατροπή.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ελπίζει περισσότερο στους ψηφοφόρους που παραμένουν αναποφάσιστοι ακόμη και τώρα. «Αφού δεν πήγαν ως τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι θα έλθουν σε μας», υποστηρίζουν στη Συγγρού και στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι σχεδόν πάντα οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής είναι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι των παραδοσιακών κομμάτων.

Σύμφωνα πάντως με τους πολιτικούς αναλυτές, το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαφοροποιηθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, όπως ακριβώς συνέβη και παλαιότερα.

«Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ακόμη ρευστό και αβέβαιο και ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο», σημειώνουν ηγετικά στελέχη της ΝΔ και προσθέτουν πάντως ότι σε αυτές τις εκλογές θα κυριαρχήσουν τρία διλήμματα: παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή, κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και απομόνωση ή μια Ελλάδα στην Ευρώπη.

Με αυτά τα τρία διλήμματα θα τοποθετηθεί σχεδόν το σύνολο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων αλλά και όσων δεν θα ψηφίσουν και πάλι το κόμμα που ψήφισαν το 2012.

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα