Με άδεια χέρια ο Βενιζέλος στις Βρυξέλλες

10:24 9/2/2012 - Πηγή: Antinews

Το καλύτερο ανέκδοτο των ημερών: Παπανδρέου και Βενιζέλος μάχονται για τις συντάξεις

Στις 6 παρά 10 το πρωί βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη μαραθώνια συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την τρόικα, που ξεκίνησε από τη 1 το

βράδυ, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η πληροφορία ότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Τόμσεν… κοιμήθηκαν σε ντιβανάκια στο Μαξίμου ελέγχεται ως ανακριβής.

Ο υπουργός Οικονομικών φεύγει με άδεια χέρια και χωρίς να γνωρίζει αν θα διεξαχθεί το Γιούρογκρουπ που είναι προγραμματισμένο για τις 7 το απόγευμα. Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών σε βασικά ζητήματα, όπως αυτό των συντάξεων που έχει θέσει ο Αντ. Σαμαράς. Είπε ότι υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ενώ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο τις νουθεσίες προς όλους να συναισθανθούν τις ευθύνες τους για να… κοιτάξουν τον κόσμο κατάματα.

Ο άνθρωπος που μόλις τα Χριστούγεννα, μαζί με τον Παπαδήμο, έλεγαν ότι τα μέτρα του 2012 έχουν κλειδώσει και δε χρειάζονται άλλα, μας μιλά τώρα για ευθύνη. Ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσει τη χώρα πιστεύει ότι μπορεί να κοιτάζει τους Ελληνες κατάματα.

Ο κ. Βενιζέλος μας «απείλησε» ότι επειδή ο Αντ. Σαμαράς διαπραγματεύεται το θέμα των επικουρικών συντάξεων μπορεί να ανοίξουν κι άλλα θέματα. Προφανώς τη λέξη «όχι» δεν την έχει στο λεξιλόγιό του ο υπουργός.

Η ουσία είναι ότι πάει στις Βρυξέλλες για να κλείσει μια συμφωνία με κάποια θέματα ανοικτά. Οι πληροφορίες λένε ότι οι Βρυξέλλες δίνουν 15 μέρες διορία στην Ελλάδα να βρει ισοδύναμα μέτρα ύψους 625 εκατ. ευρώ ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις. Ακόμη κι αυτό είναι μια επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας καθώς υπάρχουν περιθώρια να γλιτώσουν οι συνταξιούχοι το τσεκούρι. Εκτιμάται ότι τα 300 εκατ. θα περικοπούν από αμυντικές δαπάνες, οπότε αναμένονται άλλα μέτρα για 300 εκατ.

Φυσικά μόνο γελοιότητα κρύβουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτη ο οποίος κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι επειδή άνοιξε το θέμα των επικουρικών γι’ αυτό και κόβονται οι κύριες συντάξεις. Αλλά λόγια να αγαπιώμαστε δηλαδή.

Ο κ. Μπεγλίτης μίλησε ανυπέρβλητο εμπόδιο που θα δημιουργηθεί στο επικουρικό και για τη… σθεναρή στάση του κ. Παπανδρέου στο θέμα των κύριων συντάξεων.

Το καλύτερο ανέκδοτο των ημερών δηλαδή. Ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος μάχονται για τις συντάξεις. Θα το λέμε στα παιδιά μας και θα γελάμε.

Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τη ΝΔ που θα βρεθούν τα 300 εκατ. ξεχνώντας προφανώς ότι μιλάμε για τις επικουρικές γέρων ανθρώπων αλλά κι ότι αυτός ήταν υπουργός επί δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Από την άλλη, ο γερμανικός τύπος δέχθηκε με οργή τη μη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο. Για ανεύθυνους πολιτικούς κάνουν οι εφημερίδες που δε στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και δεν είναι συντεταγμένοι με τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα