Εκτός από την κοινωνία εξοντώνουν και το πολιτικό σύστημα

09:20 9/2/2012 - Πηγή: Antinews

Γράφουμε σε άλλες αναρτήσεις αναλυτικά για τα εξοντωτικά μέτρα που ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία. Εδώ θα αναφερθούμε στις βαθύτερες διεργασίες που έχουν όπως φαίνεται δρομολογηθεί με στόχο τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής ζωής, και συνολικά της πολιτικής, μέσα στην επόμενη πενταετία. Οι εξελίξεις δρομολογούνται

όχι μόνο με βάση το νέο μνημόνιο, αλλά και με εσωτερικούς παράγοντες. Άλλωστε το διακύβευμα δεν είναι τόσο οι πολιτικές (αυτές εξασφαλίζονται με το μνημόνιο) όσο του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών.

Ο κύριος μοχλός είναι η «παραγωγή» ελεγχόμενων ηγετών και ελεγχόμενων εξελίξεων. Αυτό προϋποθέτει τον «εξανδραποδισμό» του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευση (κόμματα και πρόσωπα). Και θα γίνει με πολιτικά μέσα (εκλογές) και με ποινικά μέσα.

Ήδη οι άνθρωποι του νέου πολιτικού σχεδίου άρχισαν να προειδοποιούν. Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος προχώρησε χθες σε μια δήλωση – βόμβα για ποινικές ευθύνες πολιτικών που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση:

«Πρέπει να δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Κάποιοι φταίνε για την κατάσταση αυτή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα», είπε και ξεκαθάρισε τι εννοεί:

«Κυρίως με το θέμα της πολιτικής απόδοσης. αν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού».

«Ποινικές ευθύνες εννοείτε;», τον ρώτησαν. «Ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα», απάντησε.

Είναι προφανές ότι το δεξί χέρι του κ. Παπαδήμου βάζει στον ντορβά όλες συλλήβδην τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις πολιτικές ηγεσίες. Δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα σε φουκαράδες υφυπουργούς, υπεύθυνους υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι μαζί με το άθλιο ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε την χώρα, αφού πρώτα την κατέστρεψε. Και φυσικά αφού θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί που “όλοι ίδιοι είναι” και θα απομείνουν ως “υγιείς δυνάμεις” οι επαρκείς τεχνοκράτες και οι επαρκέστεροι τραπεζίτες για να μας κυβερνούν.

Οι “προτάσεις” του κ. Σταυρόπουλου έρχονται σε μια στιγμή που όλοι οι προσεκτικοί παρατηρητές των πολιτικών εξελίξεων έχουν καταλάβει ότι το σύστημα της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, όλοι αυτοί οι μεγαλοεκδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες που επιμένουν να διαφεντεύουν τον τόπο, θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τους κάνει πια. Η ιστορική αποστολή του έσβησε με τον ΓΑΠ και το Μνημόνιο. Και προσπαθούν τώρα να φτιάξουν ένα νέο κεντροαριστερό σχήμα για να διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας. Πάντα κεντροαριστερό, επειδή έτσι είναι πιο εύκολο να τρώει το κουτόχορτο το πόπολο.

Στις επόμενες εκλογές η απόφαση είναι λοιπόν να τιμωρηθεί σκληρά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει πως ούτε με Βενιζέλο θα δουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν. Όχι για λόγους ψυχολογικούς, αλλά γιατί έτσι επιδιώκουν να εγ

Keywords
Τυχαία Θέματα