Μαζική συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη ΝΔ

Έκλεισαν οι κάλπες των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ και η καταμέτρηση των ψήφων έχει αρχίσει, με τα πρώτα αποτελέσματα να έχουν ήδη φτάσει στην ΚΕΦΕ και τα επιτελεία των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 300.000 Νεοδημοκράτες (έναντι 404.000 στον πρώτο γύρο), αριθμός που θεωρείται ικανοποιητικός. Ασφαλής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να υπάρχει γύρω στις 11 το βράδυ, οπότε και αναμένονται οι δηλώσεις των δύο μονομάχων

για την προεδρία του κόμματος. Πάντως, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις ή να προσδιορίσει την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Μητσοτάκης: Αύριο η ΝΔ θα είναι ενωμένη και ανανεωμένη

Συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά και έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν προσέλθει στα εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Η διαδικασία διεξάγεται ομαλά και χωρίς καμία καθυστέρηση. Θέλω να πω σε όσους δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα, να το κάνουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: "Από αύριο, η Νέα Δημοκρατία θα είναι όχι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και η νέα μεγάλη κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση".

Ευ. Μεϊμαράκης: Γιορτή οι εκλογές, χωρίς νικητές και ηττημένους

Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο ΕΒΕΑ επισκέφθηκε ο εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της διαδικασίας. Ο κ. Μεϊμαράκης o οποίος άσκησε αργότερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημαρχείο Υμηττού, χαρακτήρισε τις εκλογές γιορτή

«Η ΝΔ από αύριο θα ξεκινήσει μια νέα πορεία θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικό και θα ξανακατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη διαδικασία. Νικητής είναι η δημοκρατία μέσα στη ΝΔ και νικητές είμαστε όλοι, και έτσι θα βαδίσουμε» δήλωσε ο κ. Μειμαράκης.

Πλακιωτάκης:"Να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη"

Για μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη", έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, που ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Αμέσως μετά, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου: "Σήμερα ψηφίζουμε για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της Παράταξής μας στο μέλλον".

Αντ. Σαμαράς: Η παράταξη πάλεψε, δικαιώθηκε και κράτησε

«Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε. Και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κηφισιά, για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

Ψήφισε ο Κ. Καραμανλής χωρίς δηλώσεις

Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

Εισβολή στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ομάδα ατόμων με τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, εισέβαλε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου λειτουργούν δύο εκλογικά τμήματα. Η διαδικασία σταμάτησε μέχρις ότου σταλούν από τη Συγγρού καινούριες κάλπες, ψηφοδέλτια και εκλογικές καταστάσεις.

Αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία και στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο διεξάγεται πλέον ομαλά, ενώ όσοι είχαν ψηφίσει μέχρι τη στιγμή της εισβολής επιχειρείται να κληθούν τηλεφωνικά προκειμένου να ψηφίσουν εκ νέου, καθώς οι εισβολείς είχαν καταστρέψει τις κάλπες και το εκλογικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας".

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα