Λένε για μένα 




18:22 7/3/2013 - Πηγή: Antinews

Κύριε Διευθυντά

Στην πρώτη σειρά της χθεσινής εκδήλωσης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κάθισε όλη, θα λέγαμε, η Α΄ Εθνική του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ο Κων/νος Καραμανλής ήταν ωσεί παρών, πλανιόταν στην ατμόσφαιρα.

Οι αμέσως επόμενες γενιές κυβερνητών, αυτοί που πήραν μετέπειτα στα χέρια τους τα ηνία της χώρας, με εξαίρεση τον Ανδρέα, ήταν όλοι εκεί. Χαριτολογώντας, όποιος έχει αντιρρήσεις για όσα διαχρονικά

έπραξαν ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να τους βρει συγκεντρωμένους και … να τους τα ψάλλει.

Βρισκόταν εκεί και ο Μητσοτάκης, που κινείται πλέον σε δική του κατηγορία προσπαθώντας να πείσει και τον τελευταίο Έλληνα ότι η καταστροφή επήλθε επειδή έπεσε η κυβέρνηση του.

Ήταν επίσης εκεί, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, και η γενιά που φιλοδοξεί να παραλάβει από τους σημερινούς. Όλες οι γενιές περίπου ομονόησαν, τοποθετούμενες στις ομιλίες τους για τον ιστορικό ηγέτη.

Προσωπικά, δεν μας αρέσουν τα μνημόσυνα. Αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε πως όποιος ενώνει όλες τις γενιές είναι μεγάλος.

Πριν μερικά χρόνια τα ζώντα υπολείμματα του συγκροτήματος Doors είχαν έρθει να παίξουν στο Λυκαβηττό. Είχε τότε παρατηρηθεί το φαινόμενο να ανηφορίζουν προς το Θέατρο άνθρωποι κάθε ηλικίας. Δεκαπεντάρηδες με πανκ κουρέματα, εικοσάρηδες με αλογοουρές, τριανταπεντάρηδες με χαλαρό ντύσιμο, πενηντάρηδες με ανάσα κοντή απ’ το τσιγάρο, εξηντάρηδες με καροτσάκια.

Με αφορμή το γεγονός είχε γράψει τότε η Σώτη Τριανταφύλλου: «όποιος ενώνει τις γενιές γίνεται αθάνατος». Ίσως κάτι παρόμοιο να ισχύει και στην περίπτωση Καραμανλή Α’, παρότι προσεγγίζουμε τα πεπραγμένα του πιο καυστικά απ’ ό,τι οι ομιλήσαντες. Μόνο που πρέπει να εξομολογηθούμε μια διόλου πολιτικά ορθή σκέψη.

Είναι γεγονός ότι όλοι πήγαν για να τιμήσουν τον Καραμανλή. Αλλά μόνο γι’ αυτό;

Βλέποντας τους συγκεντρωμένους όλους, σχηματίσαμε μια νοητική εικόνα. Όπως στα κόμικς όπου στα «συννεφάκια» καταγράφονται οι μυστικές σκέψεις των ηρώων, έτσι φανταστήκαμε την φωτογραφία από την πρώτη σειρά της εκδήλωσης με ένα «συννεφάκι» να ανεβαίνει από τις σκέψεις όλων τους : ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Με τιμή

Προφήτης

Keywords
Τυχαία Θέματα