Φυλάκιση ενός έτους για τον Καβαλιέρε

17:53 7/3/2013 - Πηγή: Antinews

Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδίκασε ιταλικό δικαστήριο τον πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την δημοσιοποίηση μαγνητοφωνημένης εμπιστευτικής τηλεφωνικής συνομιλίας στα πλαίσια τραπεζικού σκανδάλου το 2005. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, μπορεί να προσφύγει στο εφετείο και δεν αναμένεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης μέχρι να εξαντληθούν όλες οι διαδικασίες μετά την έφεση.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας

Banca Nazionale del Lavoro. Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια στην εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει στην κατοικία του το ηχητικό ντοκουμέντο και κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που τη διέρρευσε στην Il Giornale.

Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε την απόφαση απαλλαγής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη σε σχέση με την Mediatrade, την εταιρεία δικαιωμάτων μετάδοσης. Η υπόθεση αφορούσε τη διαχείριση των δικαιωμάτων κινηματογραφικών ταινιών από την Mediatrade, θυγατρική της Mediaset.

Στις 18 Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου για την υπόθεση «Ρουμπιγκέιτ», στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για συνέργεια σε προαγωγή της πορνείας. Μέχρι το τέλος του μηνός πρόκειται επίσης να ανακοινωθεί η απόφαση για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Οι δικαστικές αποφάσεις έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ιταλία, η οποία προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες εκλογές.

news.yahoo

Keywords
Τυχαία Θέματα