Κράτος Ιερισσού

17:07 7/3/2013 - Πηγή: Antinews

Φωτο: "Έθνος"

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αντιδρά σε ότι δεν του αρέσει και ειδικά όταν πιστεύει ότι μια επένδυση θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον τρόπο ζωής του και στον τόπο του. Το ίδιο ισχύει φυσικά, από την ανάποδη, και για όσους θέλουν μια επένδυση και διαμαρτύρονται ότι κάποιοι προσπαθούν να την εμποδίσουν.

Το λέμε αυτό διότι στην υπόθεση με το χρυσό στις Σκουριές και τα επεισόδια που έγιναν σήμερα, εντελώς ξαφνικά, συνέβη το εξής παράδοξο. Πριν μερικές ημέρες έγινε μια μεγάλη διαδήλωση

υπέρ της επένδυσης και δεν κουνήθηκε φύλλο, δεν άνοιξε ρουθούνι. Άνθρωποι πήγαν με τις οικογένειές τους, φώναξαν, απαίτησαν και πήγαν στο σπίτι τους. Ούτε εγκάθετους του κάθε Μπόμπολα θα πεις ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους, ούτε λιγότερο ευαίσθητους για το περιβάλλον και κυρίως για την υγεία των παιδιών τους.

Αντίθετα, σήμερα έγινε ο κακός χαμός, όχι όμως αυτός που μεταδίδουν ορισμένοι που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα και να φτιάξουν μια ατμόσφαιρα πολέμου. Τι έγινε λοιπόν σήμερα; Πήγαν οι αστυνομικοί να βρουν επτά άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην περιβόητη επίθεση των κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο στις Σκουριές και ξεσηκώθηκαν οι αντίθετοι με την επένδυση. Εμπόδισαν την αστυνομία να πάει, άναψαν τα αίματα και δεν ήθελε και πολύ να ξεφύγει η κατάσταση. Ωστόσο, όπως μας λένε οι πληροφορίες μας από την περιοχή, ούτε πνιγμένα παιδιά από δακρυγόνα υπάρχουν, ούτε αποκλεισμένοι μαθητές στα σχολεία, ούτε τίποτε. Ομάδα 300 ατόμων έκοψε την είσοδο της Αστυνομίας στο… ανεξάρτητο κράτος της Ιερισσού, άναψαν φωτιές και έκαψαν λάστιχα με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει αποπνικτική.

Και φυσικά, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, που επί χρόνια κάνουν επαναστατική γυμναστική, διέδωσαν ότι η χούντα της Αθήνας δέρνει, πνίγει παιδιά και δημιουργεί ένα καθεστώς απόλυτης ανομίας. Η υπόθεση πήγε στη Βουλή, έγινε το έλα να δεις και έτσι σήμερα ζούμε το «δράμα» της Ιερισσού.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι καθοδηγητές της περιοχής επιζητούν ένα θύμα, ένα νεκρό ώστε να ξεσηκωθεί η περιοχή, αφού δεν το καταφέρνουν με άλλο τρόπο. Είναι το γνωστό κόλπο της Αριστεράς να θυματοποιείται από μόνη της ώστε να επιβάλει το δικό της νόμο.

Η επένδυση των Καναδών ή του Μπόμπολα στην περιοχή δεν ξέρουμε αν πρέπει να γίνει, αν υπάρχει σκάνδαλο ή αν είναι προς όφελος του ελληνικού κράτους. Θα μπορούσε να είναι όλα αυτά μαζί αλλά δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε κυβέρνηση να λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Ωστόσο, περιστατικά όπως η καταδρομική επίθεση πριν μερικές εβδομάδες και η «σώνει και καλά» σύγκρουση με την αστυνομία σήμερα, είναι καταδικαστέα. Αν έχει γίνει σκάνδαλο ας πάνε στα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια δικαστήρια οι αντιδρώντες. Δεν έχουν, όμως, κανένα δικαίωμα να ανακηρύσσουν ανεξάρτητο κράτος την Ιερισσό και σαν άλλα Ζωνιανά να μη μπορεί να επιβάλει το νόμο η Αστυνομία. Αν μπορούν να το κάνουν, να ξέρουμε ότι ζούμε σε κοινωνία ζούγκλας κι όχι σε ευνομούμενο κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα