Λεμπιδάκης: Υπέγραφα τις επιστολές με το αίμα μου

Παρά την μεγάλη του ταλαιπωρία από τις 186 μέρες κράτησής του ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Λεμπιδάκης περιέγραψε στην κατάθεσή του κάθε λεπτομέρεια την ημέρα της απαγωγής του ως τις μετακινήσεις από το ένα κρησφύγετο στο άλλο, αλλά και τη συμπεριφορά και τη δράση των απαγωγέων του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο επιχειρηματίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι απαγωγείς του έδιναν κόλλες Α4 για να γράφει επιστολές προς την οικογένειά του, υποδεικνύοντάς του τι

ακριβώς να γράψει. Σε όλες τις επιστολές αποστείρωναν το χώρο και τον καθοδηγούσαν να βάζει την επιστολή σε νάιλον σακούλες. Όπως είπε μάλιστα τον έβαζαν να τρυπήσει το δάχτυλό του με καρφίτσα και να υπογράψει τις επιστολές με το αίμα του.

Όπως είπε στους αστυνομικούς και κατά το παρελθόν "είχαν προσπαθήσει και πάλι να με απαγάγουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Επιπλέον μου έλεγαν ότι η ενέδρα για την απαγωγή μου είχε στηθεί από καιρό και αν δεν τα κατάφερναν θα έπαιρναν άλλο μέλος της οικογένειας μου".

"Το φαγητό μου ήταν μαγειρευτό και σε καλή ποσότητα", ανέφερε στην κατάθεσή του ενώ όπως είπε καθημερινά οι απαγωγείς του έδιναν δύο εφημερίδες για να διαβάζει από τις οποίες ενημερωνόταν και για τα λύτρα που ζητούσαν. "Έμαθα ότι ζητούσαν από την οικογένειά μου για την απελευθέρωσή μου, 100 εκατομμύρια ευρώ. Μιλώντας με τα άτομα που με πρόσεχαν προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα", είπε.

Μάλιστα, από τις αρχές του Απρίλη, όπως είπε χαρακτηριστικά του έδιναν ηρεμιστικά χάπια προκειμένου να μην έχει κρίσεις πανικού και άγχους.

Ο επιχειρηματίας έκανε ακόμα αναφορά σε ένα "μαντρί" που χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο από τους απαγωγείς ενώ όπως είπε σε συζητήσεις μαζί τους, του είπαν ότι είχε γίνει επιχείρηση με 40 οχήματα και 200 Αστυνομικούς για την απελευθέρωσή του.

Βαρύτατες κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.



Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

- Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους.

- Απόπειρα εκβίασης από κοινού-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

- Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου.

- Εμπρησμός.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδαekriti.grχαρακτηριστικότερη όλων, είναι η περίπτωση ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση, ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του και δικηγόρος Ρεθύμνου Θωμάς Λεχωβίτης έκανε λόγο για "παιδαριώδη στοιχεία" εις βάρος του πελάτη του.

Μάλιστα οι συνήγοροι δήλωσαν ότι δεν είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν τα στοιχεία της υπόθεσης, καθώς η δικογραφία αριθμεί οκτώ κιβώτια.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την 16χρονηπου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, οεισαγγελέαςαπήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αποδοκιμασίες στα δικαστήρια

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρισκόταν στο σημείο ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.

Στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους.

Ιατροδικαστής εξέτασε τον Λεμπιδάκη

Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα