Κυβερνητικός χαμός με διάταξη για μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Γκάφα, αστοχία ή κάποια σκοπιμότητα; Ό,τι και να ήταν αυτό που έγινε με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ προκαλούν ένα ακόμη πλήγμα στην κυβέρνηση που προσπαθεί να συνέλθει από την κόντρα των Δημαριτών υπουργών κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη.

Πριν καλά – καλά κλείσει, λοιπόν, το ζήτημα με τους συμβασιούχους, άνοιξε ένα άλλο. Πρωί – πρωί διέρρευσε η πληροφορία ότι μέσα στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη του υπουργείου Εργασίας

με το οποίο θα μειώνεται οριζόντια κατά 35% η σύνταξη των νέων συνταξιούχων στο πρώην ΤΕΒΕ. Η «ανακάλυψη» της διάταξης έγινε από την ένωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) η οποία τονίζει ότι αν δεν θα επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο προκρίνεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού στους νέους συνταξιούχους αλλά και σε όσους προέρχονται από το πρώην ΤΕΒΕ.

Προκλήθηκε πανικός, έπεσαν τηλέφωνα από το Μαξίμου, από το ΠΑΣΟΚ και από μια σειρά άλλους εμπλεκόμενους και τελικά η διάταξη αποσύρθηκε.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, βγήκε έξω από τη σύσκεψη που είχε με τον Γ. Στουρνάρα και ενημέρωση ότι δεν θα ενταχθεί η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίζει αν θα επανέλθει σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο στο άμεσο μέλλον.

Η ουσία είναι ότι στην κυβέρνηση έγιναν και πάλι «κουλουβάχατα», μια πρόχειρη όπως αποδείχθηκε διάταξη αποσύρθηκε αλλά δεν αποσύρεται η ανησυχία για το τι είναι αυτό που θα οδηγήσει σε μείωση 35% των συντάξεων.

Τα πράγματα είναι σοβαρά για να γίνονται τέτοιες αστοχίες που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης. Δε φτάνει ο «πόλεμος» για τους συμβασιούχους, θα ασχολούνται και με τις γκάφες μιας διάταξης;

Keywords
Τυχαία Θέματα