Κυβέρνηση … Ξενοφώντα Παπαδήμου;

"Οικουμενική" Κυβέρνηση Ζολώτα

Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, κι όταν έχουμε να κάνουμε με τις οικουμενικές κυβερνήσεις και τις μοιρασιές που κάνουν, τότε θα πρέπει να τα λέμε συχνά για να μην τα ξεχνάμε.

Γνωρίζουμε όλοι τι παίχτηκε στην Οικουμενική υπό την πρωθυπουργία του Ξενοφώντα Ζολώτα. Την εποχή της μεγάλης πολιτικής αναταραχής όταν κάτω από τη μύτη του Ζολώτα μοιράστηκαν δημόσια έργα, άδειες τηλεόρασης, μεγάλες δουλειές στις τηλεπικοινωνίες (Ζήμενς, Ιντρακ[ομ) και δισεκατομμύρια ευρώ που θρέφουν μέχρι σήμερα αυτούς που τα πήραν.

Η

ΤΕΡΝΑ πάει Πάρνηθα ( http://archaeopteryxgr.blogspot.com)

Κι ενώ ο Ζολώτας πέθανε στην ψάθα μερικοί κάνουν ακόμη και τώρα πάρτι ενώ κάποιοι έρχονται να μας θυμίσουν τα ντολμαδάκια και την… πολιτική κουζίνα της κυρά Μαρίκας Μητσοτάκη.

Σήμερα λοιπόν που η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει ούτε δύο εβδομάδες ζωής βλέπουμε τα μέτωπα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, όπως τα θέλουν οι γνωστοί στυλοβάτες της … διαφάνειας.

Πριν από μερικά 24ωρα ανακοινώθηκε ότι η κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής “Πτολεμαΐδα 5″ κατοχυρώθηκε στην Τέρνα, κατόπιν έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Στην κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι η Τέρνα, συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες Hitachi Power Europe GmbH, Hitachi Ltd Ιαπωνίας και την Hamon Environmental GmbH. Η προσφορά της ΤΕΡΝΑ για τη συγκεκριμένη μονάδα, ισχύος 660MW, ανέρχεται σε 1.394.634.137 ευρώ.

Τι συμβαίνει με τα άρματα Abrams; (Βήμα, 24/11/2011)

Πριν από μερικές ημέρες επίσης μέσα στο υπουργικό συμβούλιο λύθηκαν δύο καυτά θέματα.

Το πρώτο αφορά τη Siemens και την εξουσιοδότηση στον Ευ. Βενιζέλο να κλείσει το ζήτημα με συμψηφισμό ώστε να προχωρήσουν και τα έργα του μετρό που έχουν παγώσει.

Το δεύτερο αφορά στα πέντε μεγάλα οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης που έχουν κολλήσει λόγω απουσίας τραπεζικής χρηματοδότησης. Το σχέδιο για να ξεμπλοκάρουν τα έργα που έχουν ήδη αναλάβει ο Μπόμπολας, η J&P Αβαξ, η ΓΕΚ Τέρνα, η ΑΕΓΕΚ και οι υπόλοιποι ξένοι εργολάβοι προβλέπει την παρέμβαση της ΕΤΕπ με χορήγηση δανείου 4-5 δις ευρώ στις τράπεζες ή την απευθείας δανειοδότηση των κατασκευαστών.

Λύνεται έτσι ένα διπλό πρόβλημα. Ικανοποιείται η Siemens και βολεύονται οι εργολάβοι. Κι όλα αυτά θα αναλάβει να τα λύσει ο κ. Βενιζέλος.

Σε ότι αφορά την Ζήμενς πρέπει να πούμε και το εξής: Αυτό  που για κάποιους περίεργους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι κ. Παμπούκης και Πάγκαλος, αναλαμβάνει τώρα να φέρει εις πέρας η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δηλαδή και την συνακόλουθη αποζημίωση που οφείλει η Ζήμενς στην χώρα μας, για τις διαπιστωμένες πρακτικές χρηματισμού πολιτικών που οδήγησαν σε χρυσοφόρα συμβόλαια και σημαντικές απώλειες του ελληνικού δημοσίου.

Έρχονται κι άλλα επεισόδια στο παιχνίδι της μοιρασιάς για τις μεγάλες business. Δεν ξέρουμε πόσα γνωρίζει ο κ. Παπαδήμος αλλά μ

Keywords
Τυχαία Θέματα