Κυριακή του … Ασώτου στην Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει από τις 2.30, μεταφέρεται η μάχη για την έγκριση του νέου μνημονίου. Θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την κρίσιμη ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία μόνο σημεία: έγκριση του PSI, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

και εξουσιοδότηση των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ τα κατά περίπτωση μέτρα θα εξειδικευθούν με εφαρμοστικό νόμο εντός δεκαπενθημέρου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις βουλευτών στο νέο μνημόνιο. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Νίκος Λέγκας με επιστολή του παραιτήθηκε από βουλευτής,

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, Αναστασίας Κλαυδιανού, Χρίστου Γκόκα και Αννας Βαγενά που παίρνουν την θέση των παραιτηθέντων Δημήτρη Βαρβαρίγου, Παύλου Στασινού και Πέμης Ζούνη.

Η κ. Βαγενά εμφανίστηκε με αντιμνημονιακή διάθεση, καθώς εξέφρασε την πρόθεσή της να καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων.

Η αρχή της συνεδρίασης έγινε με την κατάθεση του αιτήματος εκ μέρους της ΚΟ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία αυξημένης πλειοψηφίας (180 ψήφοι) ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθεί αίτημα αντισυνταγματικότητας του ν/σ καθώς η νομική υπηρεσία της Βουλής έχει εκφράσει ενστάσεις για ορισμένες διατάξεις.

Μέχρι στιγμής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα είχαν εκφράσει οι βουλευτές Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ.Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Χρύσα Αράπογλου (Β’ Θεσσαλονίκης), Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου (Β’Αθήνας), καθώς η παραιτηθείσα αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Να σημειωθεί ότι όλοι σχεδόν οι διαφωνούντες στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν στην …παπανδρεϊκή τάση!

 Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν και δεν θα ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο τομεάρχης Αμυνας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, οι βουλευτές κ.κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Δημήτρης Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ ανοικτό αφήνουν το τί θα ψηφίσουν οι Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Μουσουρούλης.

Από τη ΝΔ διαμηνύεται ότι όσοι δεν θα πειθαρχήσουν θα διαγραφούν

Στο στρατόπεδο του ΛΑΟΣ,ομόφωνα στήριξε η Κεντρική Επιτροπή,σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Εικάζεται πάντως ότι ο ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία για να μην αναγκασθεί ο Καρατζαφέρης να διαγράψει τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη.

Υ.Γ. Σήμερα είναι Κυριακή του Ασώτου

Keywords
Τυχαία Θέματα