Βαράει διάλυση ο ΛΑ.Ο.Σ.;

Όπως όλα δείχνουν Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στην αγκαλιά του Γ. Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, μετά την «ανταρσία» των δύο που άφησαν να εννοηθεί ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, δήλωσε στη Real Νews. «Η ιδεολογία μας είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός. Εάν κάποιοι έχουν απολέσει ως κυρίαρχο στοιχείο τον πατριωτισμό , τότε το πρόβλημα είναι

δικό τους».

Δεν απέκλεισε μάλιστα και τιμωρία των δύο, η οποία θα αποφασιστεί στα όργανα του κόμματος, την Κεντρική Επιτροπή ή ένα έκτακτο συνέδριο.

Και φυσικά, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε και το δικό του σόου προσπαθώντας προφανώς να βάλει στο… φιλότιμο τους δύο βουλευτές του: « Σε κάποια υπουργεία , εκ του αντικειμένου δημιουργούνται και κακές συναναστροφές. Δεν θα ξεχάσω, όμως τις ατέλειωτες ώρες του ”σύν-ορκου” Μάκη Βορίδη στο γραφείο μου, μέχρι να φιξαριστεί ότι τελικά υπουργοποιείται και ποιο υπουργείο θα πάρει. Ούτε θα ξεχάσω την εξαιρετικά έντονη συναισθηματική φόρτιση του ‘Αδωνη εκείνο το βράδυ. Πιστεύω δεν το έχουν ξεχάσει και αυτοί”.

Είναι φανερό ότι ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πριν λίγους μήνες ήθελε να είναι ο διαχειριστής της δεξιάς πολυκατοικίας και λοιδορούσε τον Α. Σαμαρά ότι δεν είναι η ΝΔ ούτε για τα υπόγεια, τώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Εκτός από τον ίδιο, οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης είναι οι δύο πιο προβεβλημένοι βουλευτές κι αν τους χάσει… χάνεται. Ειδικά από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος τιμωρεί το ΛΑ.Ο.Σ. για τη μνημονιακή του πολιτική.

Από την άλλη, σε μια εκλογική διαδικασία είναι καλύτερα να διαλυθεί το κόμμα του Καρατζαφέρη που έτσι κι αλλιώς δεν προσέφερε τίποτε άλλο παρά στήριξη στον κ. Παπανδρέου. Προσέφερε βέβαια και χαρά στον κόσμο με τα σόου του κ. Καρατζαφέρη.

Το «γαλάζιο» φλερτ του Μάκη και ο πέλεκυς των γκάλοπ

Όπως εξάλλου γράφει ο “Τύπος της Κυριακής”, από τη στιγμή που ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε το «ναι» στη δανειακή σύμβαση, επανήλθαν στη δημοσιότητα τα σενάρια του παρελθόντος που είχαν μπει στο συρτάρι, όπως «το φλερτ με τη Ν.Δ.» και «οι άριστες σχέσεις του με γαλάζιους βουλευτές και στελέχη» -αν και δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ ούτε από τη Συγγρού ούτε από τον ίδιο. Τα σενάρια για το βουλευτή Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. θα πυκνώσουν τις επόμενες μέρες, ωστόσο -σύμφωνα με συνομιλητές του- «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα για συζήτηση».

Για τη σχέση Καρατζαφέρη – Βορίδη έχει καταγραφεί ότι «κρατά ένα χρόνο αυτή η… κολόνια». Η ισχυρή παρασκηνιακή ρήξη είχε έλθει το φθινόπωρο του 2010 στις περιφερειακές εκλογές, όταν το όνομα του Μ. Βορίδη είχε «κυκλοφορήσει» ως υποψήφιου περιφερειάρχη του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά ο πρόεδρος προτίμησε να δώσει το χρίσμα στον Α. Γεωργιάδη, για «να τον προστατεύσει», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Ο Μ. Βορίδης δεν «τράβηξε το σχοινί», όμως, η υπουργοποίησή του είχε πάντα το ρίσκο της διαφοροποίησής του.

Από τη στιγμή που μπήκε στη μεταβατική κυβέρνηση, ο Γ. Καρατζαφέρης είδε τα ποσοστά του κόμματός του να υποχωρούν, ενώ τελευταία είχε

Keywords
Τυχαία Θέματα