Σπουδές στην Αγγλία: προετοιμασία για IELTS στην Ευρωδιάσταση.

Οι απόφοιτοι των Ελληνικών ΑΕΙ που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά στην Αγγλία, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν ικανοποιητική γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Προκειμένου να αποδείξει το επίπεδό του στα Αγγλικά, ο υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος στις εξετάσεις Αγγλικής γλώσσας IELTS. Οι εξετάσεις IELTS διεξάγονται στην Ελλάδα
μία ή και δύο φορές κάθε μήνα. Στο IELTS, δεν υπάρχει «επιτυχία» και .....
«αποτυχία». Κάθε υποψήφιος παίρνει ένα score, ανάλογα με τις επιδόσεις του στην εξέταση. Το αν αυτό το score είναι ικανοποιητικό ή όχι, θα το κρίνει ο εκπαιδευτικός φορέας από τον οποίο θέλει να γίνει δεκτός ο υποψήφιος. Ο βαθμός δυσκολίας της εξέτασης ξεκινά από επίπεδο Lower (για ένα μέτριο score, το οποίο λογικά είναι ανεπαρκές για τα περισσότερα πανεπιστήμια) και φτάνει μέχρι επίπεδο Proficiency, για τα υψηλά score.
Τα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, εξειδικευμένα στη διδασκαλία Αγγλικών σε ενήλικες, προσφέρουν ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας για το IELTS.
Όπως διαπιστώνουν οι υπεύθυνοι σπουδών και οι καθηγητές των κέντρων Ευρωδιάσταση, το πρόβλημα των περισσότερων υποψήφιων δεν είναι η εξοικείωση με το test, καθώς οι υποψήφιοι είναι στην πλειοψηφία τους σπουδαστές, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ΑΕΙ, άρα εξοικειωμένοι με εξετάσεις, αλλά ότι το επίπεδο των Αγγλικών τους δεν είναι αρκετά υψηλό για να «πιάσουν» το απαιτούμενο score. Πολλοί σπουδαστές πιστεύουν ότι μπορούν να αντισταθμίσουν την αδυναμία τους σε καθαρά γλωσσικό επίπεδο κάνοντας πολλά test. Η προσέγγιση αυτή είναι λανθασμένη, καθώς το ζητούμενο δεν είναι τόσο η εξοικείωση με το test, αλλά το να φέρουν τα Αγγλικά τους στο επίπεδο του test. Για το λόγο αυτό, η έμφαση στο πρόγραμμα προετοιμασίας που παρέχει η Ευρωδιάσταση δίνεται στη βελτίωση των Γενικών Αγγλικών του σπουδαστή και όχι στο «τεχνικό» μέρος της προετοιμασίας.

Το ιδανικό βέβαια είναι να συνδυάσει κάποιος την προετοιμασία του για το IELTS με μία προετοιμασία για Lower ή Proficiency (ανάλογα με το επίπεδο των Αγγλικών του και το χρόνο που διαθέτει) προκειμένου να διαθέτει ένα ακόμα «ισχυρό χαρτί» για την αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωδιάσταση και τα προγράμματα Αγγλικής γλώσσας για ενήλικες που παρέχει μπορείτε να βρείτε στο www.eurodiastasi.gr
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση:

Αθήνα (1): Χαλκοκονδύλη 9, metro Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο, τηλ. 210 38.44.888

Αθήνα (2): Χαλκοκονδύλη 5, metro Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο, τηλ. 210 330.111.0

Αιγάλεω: Ιερά Οδός 197, metro Αιγάλεω, τηλ. 210 59.01.888

Αγία Παρασκευή: Μεσογείων 427, τηλ. 210 6000.170

Χολαργός: Σαρανταπόρου 14, metro Εθνική Άμυνα, τηλ. 210 65.10.100
ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ - ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα