Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι Σκουριές - Κόλαφος για την κυβέρνηση και τον Π. Σκουρλέτη η απόφαση του ΣτΕ

Κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πάνο Σκουρλέτη, είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. H Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ακύρωσαν -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη για το λουκέτο στις Σκουριές.

Είναι η γνωστή προεκλογική απόφαση της κυβέρνησης προκειμένου να κάνει το χατίρι 1.000 ψηφοφόρων αψηφώντας μια

επένδυση που δίνει δουλειά σε χιλιάδες αλλά και που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της αναξιοπιστίας του ελληνικού κράτους σε ότι αφορά τις επενδύσεις ξένων στην Ελλάδα.

Η ανάκληση της λειτουργίας του μεταλλείου έγινε, κατά τον κ. Σκουρλέτη, καθώς παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις προσφυγές τόσο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», όσο και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Έτσι τα μεταλλεία μπορούν να λειτουργήσουν ξανά έπειτα από το υποχρεωτικό λουκέτο που είχε επιβάλει ο υπουργός. Άραγε ποιος θα πληρώσει τη ζημιά στη χώρα, στους εργαζόμενους και τελευταία στην εταιρεία; Δεν πρέπει να υπάρχει ποινική εκτός από πολιτική ευθύνη όταν με αυταρχικό τρόπο οι υπουργοί αποφασίζουν και διατάσσουν και μετά τα δικαστήρια τους ρίχνουν σφαλιάρα; Θα πληρώσει ο κ. Σκουρλέτης το προεκλογικό πυροτέχνημά του;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα