Κανείς δεν πρέπει να «τσιμπήσει» και να πάει να ψηφίσει τους δολοφόνους

Δύο χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα χέρια δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Δύο χρόνια αρνήσεων της πολιτικής, ηθικής ή και ουσιαστικής ευθύνης από την ηγεσία της οργάνωσης. Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία και ο Μιχαλολιάκος είχε «κολλητή» τη Ζωή, αποφάσισε αυτό που έπρεπε να κάνει σαν άντρας και σαν πολιτικός.

Να αποδεχθεί την πολιτική ευθύνη.

Ο Μιχαλολιάκος, φορώντας τη μάσκα του «μετριοπαθούς δεξιού» και θέλοντας να τραβήξει ψήφους από τη ΝΔ και τους τελειωμένους ψεκασμένους, αποφάσισε να κάνει την έκπληξη. Να αποδεχθεί την πολιτική ευθύνη, ουσιαστικά να αποδεχθεί ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν Χρυσαυγίτης. Βεβαίως δεν δέχεται καμιά ποινική ευθύνη, δεν δέχεται δηλαδή ότι δόθηκε εντολή στον δολοφόνο να οπλίσει το χέρι του και να σφάξει το παλικάρι. Αυτό άλλωστε είναι έργο της Δικαιοσύνης, σημασία έχει η κίνηση του αρχηγού της οργάνωσης: «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική από τη Δικαιοσύνη. Σκοπός φυσικά είναι να κερδίσει όσους περισσότερους ψήφους μπορεί από ψηφοφόρους που αμφιταλαντεύονται, ανήκουν στο δεξιό χώρο κι όχι μόνο, και δεν στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας της σκληρής στάσης που έχουν επιδείξει. Αρνούμενοι βεβαίως την ποινική ευθύνη ο κ. Μιχαλολιάκος δεν αναγνωρίζει τις κατηγορίες ότι δίνονταν εντολές στα «Τάγματα Εφόδου» για επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων ή μεταναστών. Ούτε βεβαίως απαντάται το ερώτημα για την κινητοποίηση βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τηλεφωνήματα, εντολές και προσπάθεια να περιοριστεί η «ζημιά» για το κόμμα.

Στη συνέντευξη προέκυψε επίσης και ένα άλλο θέμα. Όταν ρωτήθηκε για ένα βίντεο στο οποίο ο Μιχαλολιάκος έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε από τους ηττημένους του 1945 (δηλαδή τους Ναζί) είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο Χατζηνικολάου όμως βρήκε το βίντεο και το ανήρτησε. Άλλωστε δεν χρειάζονται βίντεο για να καταλάβουμε ότι ο Μιχαλολιάκος και η νεοναζιστική παρέα του είναι λάτρεις των Ναζί, των εγκληματιών που αιματοκύλισαν και την Ελλάδα.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμη «παιχνιδάκι» του Μιχαλολιάκου και όσων κρυφά τον στηρίζουν για να παίζει κάποιο ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Κανείς δεν πρέπει να «τσιμπήσει» και να πάει να ψηφίσει τους δολοφόνους, είτε είναι φυσικοί είτε ηθικοί αυτουργοί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα