Αναγκαζόμαστε να πάμε σε υποταγή

Εδώ και τρεις μήνες όλοι οι σοβαροί και νουνεχείς άνθρωποι εντός κι εκτός Ελλάδας έλεγαν ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό. Μόνο η κυβέρνηση… αγρόν ηγόραζε. Εδώ και τρεις μήνες ο Τσίπρας και η παρέα «άραξαν» στα γραφεία τους και έκαναν… αντιπολίτευση.

Συνέχισαν την τακτική των ψεύτικων υποσχέσεων της προεκλογικής περιόδου, συνέχισαν την κοροϊδία με τα «μαγικό ραβδί» που θα άλλαζε την Ευρώπη, συνέχισαν την

τακτική της αναβλητικότητας με τη δικαιολογία ότι το… δέντρο που βγάζει χρήματα θα καρπίσει στην Ελλάδα της αριστεράς και της προόδου.

Και αφού φτάσαμε στο μη περαιτέρω, αφού η χώρα διαλύθηκε τώρα τρέχουν. Ο Τσίπρας έγινε κολλητός με τη μισητή Μέρκελ και την παίρνει μαύρα μεσάνυχτα να την παρακαλέσει να δώσει κανένα ευρώ.

Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο και τον Ντάισελμπλουμ, τον «χοιροβοσκό» που ο μέγας οικονομολόγος Βαρουφάκης έκανε… ουάου όταν είχε έρθει στην Αθήνα. Τον παρακαλάει για Γιούργκρουπ μπας και σωθεί η παρτίδα.

Ο ίδιος αλλά και κορυφαία στελέχη όπως ο Δραγασάκης δεν αποκλείουν να πάρουν και ορισμένα μέτρα ως… αναγκαίο κακό. Τι να κάνουν, η ανάγκη έγινε φιλοτιμία, η επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο.

Αργά αλλά σταθερά αποφασίζουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και όχι να του πουλάνε φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ότι έπρεπε να έχουν κάνει δηλαδή εδώ και μήνες. Τώρα, ευρισκόμενοι μπροστά σε μια τραγωδία, κάνουν πίσω και ετοιμάζονται για τον μεγάλο συμβιβασμό. Έχασαν πολύτιμο χρόνο και τώρα τρέχουν πανικόβλητοι για μια ντροπιαστική συμφωνία.

Ασφαλώς και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό. Αν έχουν εκκινήσει ειδικά δικαστήρια για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο, τι θα πρέπει να γίνει άραγε για το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα εμπόδισε στο να βγούμε από αυτό κι ετοιμάζεται για ένα νέο, χειρότερο μνημόνιο;

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, το χειρότερο έγκλημα που έκανε η κυβέρνηση αυτή είναι ότι μίκρυνε την Ελλάδα. Η χώρα έχει γίνει μπανανία στα μάτια των ξένων. Έχει καταντήσει παρίας της Ευρώπης με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη και των απίθανων γελωτοποιών που ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση. Είναι αδιανόητο μια χώρα να απομονώνεται με τέτοιο τρόπο και ο υπουργός Οικονομικών της να αποβάλλεται από την υπόλοιπη ομάδα. Ο Βαρουφάκης, αν υπήρχε φιλότιμο και ευθιξία, θα είχε παραιτηθεί από τη Ρίγα έπειτα από την εξευτελιστική συμπεριφορά των ξένων σε μια χώρα που πλέον δεν την βλέπουν ως ισότιμο μέλος. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ ντροπιαστικό επίτευγμα της κυβέρνησης. Το Γιούρογκρουπ της Λετονίας θα καταγραφεί ως το πιο ντροπιαστικό για την Ελλάδα. Η εποχή των ψευδαισθήσεων τέλειωσε και για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Η επαναφορά της εμπιστοσύνης στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϋποθέτει θυσίες, όχι όμως και πλήρη υποταγή. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση οδήγησε τα πράγματα έτσι ώστε να αναγκαζόμαστε να πάμε σε υποταγή. Αλλά είπαμε. Το χειρότερο είναι ότι κατάντησαν την Ελλάδα τόσο μικρή. Όσο μικροί είναι και στο μυαλό τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα