Ηταν η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη ο στόχος των βομβιστών στα Εξάρχεια;

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε μπροστά από το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους 112, στο κέντρο της Αθήνας , λίγο μετά τις 10 και 20 το βράδυ της Τετάρτης.

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .

Αυτή τη στιγμή γίνεται έρευνα στο τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Αρχικά όλοι σκέφτηκαν ότι στόχος των βομβιστών ήταν το βιβλιοπωλείο. Ωστόσο, υπήρξε σύγχυση η οποία επιτάθηκε μετά από τη δήλωση που έκανε ο δικηγόρος Θ. Σοφός. Οπως είπε στόχος εκείνων που έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό ήταν η εισαγγελέας Εφετών κ. Τσατάνη. Μάλιστα η δικαστικός είχε ζητήσει περισσότερη προστασία αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημά της.

Η Γ. Τσατάνη έγινε γνωστή εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσής της με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο αλλά και τον υπουργό για θέματα διαφθοράς κ. Δ. Παπαγγελόπουλο. Μεγάλη ήταν η σύγκρουσή της και με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασ. Θάνου..

Η κ. Τσατάνη, φέρεται να απέκρουσε προσπάθεια του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να παρίσταται σε συνάντηση ανακριτικών αρχών από την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015 για την υπόθεση Βγενόπουλου.

«Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Παπαγγελόπουλος συγκρούστηκε με την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία του ζήτησε σε έντονο να αποχωρήσει από την αίθουσα», αναφέρει δημοσίευμα. Επιπλέον, σημειώνεται πως το περιστατικό αποδεικνύει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε τουλάχιστον από το καλοκαίρι του ’15 την εισαγγελέα Εφετών και δεν την συνάντησε πρώτη φορά το Νοέμβριο του ίδιου έτους, κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, όπως ισχυρίζεται στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η συνάντηση, όπου υπήρξε ο επίμαχος διάλογος, έγινε στις 10 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Eurojust, δηλαδή της διαδικασίας συντονισμού των Αρχών που επιβάλουν το νόμο σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Εκεί συμμετείχαν εκ μέρους των κυπριακών Αρχών μία εισαγγελέας και δύο ανακριτικοί υπάλληλοι, ενώ εκ μέρους των ελληνικών Αρχών συμμετείχε ως αρχαιότερη εισαγγελέας Εφετών η Γεωργία Τσατάνη, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Ελευθεριάνος.

Η συνάντηση είχε ξεκινήσει για λίγα λεπτά, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα της αίθουσας και εισήλθε απρόσκλητος ο τότε υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. Ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο εξής διάλογος:

Τσατάνη: Καλημέρα σας, κ. Γενικέ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι απόρρητη και δεν μπορείτε να είστε παρών.

Παπαγγελόπουλος: Δεν είμαι Γενικός Γραμματέας. Είμαι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Τσατάνη: Για εμένα είναι το ίδιο, κ. υφυπουργέ. Βρισκόμαστε σε μια απόρρητη συνεδρίαση μεταξύ ανακριτικών και δικαστικών Αρχών. Παρακαλώ να αποχωρήσετε.

Παπαγγελόπουλος: Μα δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση. Απλώς θα παρίσταμαι για να ενημερωθώ για την υπόθεση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και η πολιτεία έχει δικαίωμα να είναι ενήμερη.

Τσατάνη: Ούτε αυτό επιτρέπεται. Παρακαλώ να αποχωρήσετε. Μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση.

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση φανερά ενοχλημένος και λίγο καιρό αργότερα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα κατά της κυρίας Τσατάνη και οι πρώτες επιθέσεις σε βάρος της.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews