Ιταλία: Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 4 τραυματίες στην πόλη Ματσεράτα

20:16 3/2/2018 - Πηγή: Antinews

Ένας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις Αφρικανούς μετανάστες και σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μια επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο άνδρας αυτός συνελήφθη. Πρόκειται για ένα 24χρονο, ονόματι Λούκα Τράνι, ο οποίος έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν

χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι. Δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

"Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook ο δήμαρχος Ρομάνο Καραντσίνι.

Οι πυροβολισμοί σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος μιας 18χρονης Ιταλίδας μέσα σε δύο βαλίτσες. Σε σχέση με την δολοφονία της έχει συλληφθεί ένας νιγηριανός μετανάστης.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera ανέφερε ότι ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον δύο νεαρών αφρικανών μεταναστών σήμερα λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή. Δεν είναι γνωστό αν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Πολιτικές αντιδράσεις

"Όποιος και αν πυροβολεί, είναι εγκληματίας, ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματός του. Δεν βλέπω την ώρα να κυβερνήσω για να επαναφέρω την ασφάλεια και την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλη την χώρα" έγραψε μέσω διαδικτύου ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι "μια μετανάστευση εκτός ελέγχου, οδηγεί στην κοινωνική σύγκρουση".

"Πρόκειται για μια δίνη βίας που πρέπει να σταματήσουμε. Ευχαριστούμε τους καραμπινιέρους που συνέλαβαν τον παράφρονα αυτόν δράστη", έγραψε στο Twitter o Πιέτρο Γκράσο, ο επικεφαλής του αριστερού κινήματος Ελεύθεροι και Ίσοι".Ο δε γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απευθύνει έκκληση σε όλους, "να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και ηρεμία", διότι " ο άνδρας που πυροβόλησε, τραυματίζοντας έγχρωμους συνομήλικούς του, είναι ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από αλλοφροσύνη και αθλιότητα".

Από τα Πέντε Αστέρια, ο βουλευτής Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα υπογραμμίζει ότι "όποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το τραγικό αυτό συμβάν για πολιτικό όφελος, θα δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, αλλά μόνον για τα εκλογικά του αποτελέσματα".

Δριμύ κατηγορώ κατά της Λέγκα, τέλος, εξαπέλυσε ο γνωστός Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, σύμφωνα με τον οποίο "ο ηθικός αυτουργός των όσων συνέβησαν στην Ματσεράτα, είναι ο Ματέο Σαλβίνι" διότι "ο ίδιος και τα λόγια του άνευ λογικής, αποτελούν πλέον θανάσιμο κίνδυνο για τις αντοχές της Δημοκρατίας".

Capital.gr, με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα