Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη

17:58 3/2/2018 - Πηγή: Antinews

Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη. Σύμφωνα με το tanea.gr, οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδό του και έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η "η ιστορία του τελειώνει στην πλατεία Συντάγματος", κάτι που δεν εκλαμβάνεται απλώς θεωρητικά, καθώς ενέχει και ευθύ υπαινιγμό δολοφονίας του.

Η ταυτότητα και ο αριθμός τους δεν είναι αυτή

τη στιγμή ακόμα εξακριβωμένος. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι καλά στην υγεία του και, ασφαλώς, μετά από την επίθεση, ετοιμάζεται με ακόμα υψηλότερη αποφασιστικότητα για το αυριανό συλλαλητήριο.

Τι απαντά ο μουσικοσυνθέτης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:
"Είμαι ήρεμος και έτοιμος".

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:

"Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους".

Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές"

Κύκλοι προσκείμενοι στον μουσουργό κάνουν χαρακτηριστικά λόγο στο ιστολόγιό του για "σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας" και για "ποντίκια όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται".

Η ανακοίνωση των συνεργατών του μουσουργού:

Σήμερα το μεσημέρι κάποιοι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη και έγραψαν σύνθημα το οποίο υπογράφεται ως Αναρχικό.

Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά.

Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία.

Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται...

ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται: "Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα".

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν τους πολίτες

Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν πτοούν ή φοβίζουν τους πολίτες, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του αυριανού συλλαλητηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες".

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο

"Εντάξει δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Ε όχι και οι κουκουλοφόροι να απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη! Τρέμουν το αυριανό", σχολίασε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Εντάξει δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Ε όχι και οι κουκουλοφόροι να απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη! Τρέμουν το αυριανό https://t.co/VfB29x4gGQ

Άδωνις Γεωργιάδης✔@AdonisGeorgiadi

Εντάξει δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Ε όχι και οι κουκουλοφόροι να απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη! Τρέμουν το αυριανό http://www.tanea.gr/news/greece/article/5513671/tromokratikh-epithesh-anteksoysiastwn-sto-spiti-toy-mikh-theodwrakh/ …

4:29 PM - Feb 3, 2018

Τρομοκρατική επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη. Οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν...

tanea.gr1717 Replies7272 Retweets197197 likes

Β. Κικίλιας: Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους

"Nτροπή! Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους. ‘’Ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο’’ ό,τι και αν κάνουν" δήλωσε από πλευράς του στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ντροπή! Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους.
"Ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο" ό,τι και αν κάνουν. #Συλλαλητηριοhttps://t.co/o8wiXnYh7u

Vassilis Kikilias✔@Vkikilias

Ντροπή! Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους.
«Ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο» ό,τι και αν κάνουν. #Συλλαλητηριοhttp://www.tanea.gr/news/greece/article/5513671/tromokratikh-epithesh-anteksoysiastwn-sto-spiti-toy-mikh-theodwrakh/ …

4:41 PM - Feb 3, 2018

Τρομοκρατική επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη. Οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν...

tanea.gr44 Replies2323 Retweets7777 likes

Στ. Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα

"Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται", έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.

Stavros Theodorakis@St_Theodorakis

Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.

5:56 μ.μ. - 3 Φεβ 2018

1919 απαντήσεις2222 Retweet5252 "μου αρέσει"

Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των "γνωστών - αγνώστων" στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη".

Όπως τονίζουν "τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε".

Κλείνοντας την ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ, σημειώνουν ότι "οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, Θεοδωράκη,epithesi, theodoraki