Η τακτική... των πέντε μηνών

Η κυβέρνηση κινείται με τυχοδιωκτικούς τακτικισμούς και όχι με ολοκληρωμένη στρατηγική. Ποιες ήταν οι φάσεις αυτής της τακτικής;

Φάση 1η: Πουλάμε "σκληρή" διαπραγμάτευση στους ιθαγενείς ενώ στην πραγματικότητα παλεύουμε να αλλάξουμε 2-3 λέξεις για εσωτερική κατανάλωση, προκαλώντας το γέλιο στο σύμπαν.

Φάση 2η: Στο εσωτερικό, προχωράμε σε παράλυση, κατάρρευση εσόδων, αναστολή μεταρρυθμίσεων και συντεχνιακά χατίρια σε ομάδες φίλων-πελατών και "ξύδι σ' όποιον δεν αρέσει" για να κρατήσουμε ποσοστά δημοφιλίας.

Φάση 3η: Ενισχύουμε τα εθνικιστικά στερεότυπα, οξύνουμε σκοτεινά

ένστικτα του Έλληνα, αναπτύσσουμε ένα νέο μεγαλοϊδεατισμό με κατοχικά δάνεια, αποζημιώσεις και κατασχέσεις. Κάνουμε μόνοι μας την Ευρώπη πεδίο σύγκρουσης και όχι συνεννόησης.

Σε όλη τη διάρκεια των φάσεων η ρητορική μας είναι συγκρουσιακή, δεν σχετίζεται με αυτό που λέμε «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», αντίθετα προκαλεί το ενδιαφέρον τέως βασιλιάδων, ακροδεξιών, γραφικών, ως και ναζί.

Φάση 4η: Η χώρα φτάνει - εντός ευρώ - σε τέτοιο χάλι, απαξίωση και απομόνωση που το κόστος άλλης μίας διάσωσης επιφέρει τόσο βαριές επιπλέον θυσίες που ο εφιάλτης της δραχμής φαντάζει light γλυκιά εναλλακτική. Η ρητορική μας γίνεται "εμείς κάναμε το παν για να μείνουμε στο ευρώ, αυτοί είναι φανερό πως δεν μας θέλουν".

Φάση 5η : Game over

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα