Η Πέμπτη Φάλαγγα της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται σε μια από τις κρίσιμες εκλογικές μάχες, αυτή των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου αλλά και των δυο γύρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μη έχοντας στο πλευρό της επί της ουσίας μια σειρά στελεχών.

Πολλοί παίζουν τα προσωπικά τους παιχνίδια και λειτουργούν, ούτε λίγο ούτε πολύ ως «Πέμπτη φάλαγγα», όσο βαρύ και εάν ακούγεται αυτό! Αρκετοί ευεργετηθέντες, διάλεξαν την Μεγάλη Εβδομάδα,

λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες, είτε για να ρίξουν χολή στον Αντώνη Σαμαρά, είτε για να υπονομεύσουν τις επιλογές της ΝΔ.

Ο κόσμος θα τους κρίνει, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην καυτηριάσει τις κινήσεις τους και να αναδείξει ποιοι προκαλούν τη νοημοσύνη των Νεοδημοκρατών, αλλά και ποιοί πιστεύουν, ακόμα και από άλλους χώρους, ότι μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς πραγματικά να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Να τα πάρουμε με τη σειρά…Τη μέρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα αξιολογότατο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα με κύρος και προσωπικότητα, επέλεξε ο συνήθης ... Αντώναρος, που παριστάνει τον εκπρόσωπο των «καραμανλικών» να ρίξει τη χολή του μέσω twitter.

Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αλλά γίνεται και αναπαραγωγή του tweet του σε μπλογκ και σάιτ συγκεκριμένης κατεύθυνσης, ενώ και σε σελίδα στο facebook με τον τίτλο «πυρήνας υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή» προβάλλεται ιδιαίτερα.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, την οποία την τίμησε η παράταξη, εκτός από τη χολή που έσταξε προ ημερών για τον Σαμαρά, επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, θέλοντας να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα. Κι αυτό μετά το πρόσφατο ατόπημά της να επιτεθεί στον Σαμαρά για την επιλογή του οι εκλογές να γίνουν με σταυρό προτίμησης κι όχι με λίστα.

Και δεν είναι μόνο τα όσα συμβαίνουν για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και τα όσα γίνονται και στις τοπικές εκλογές, για να μην ξεχάσουμε και τη χολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Αντώνη Σαμαρά στην εκπομπή που προβλήθηκε από το ΡΙΚ.

Ο επίτιμος μας είπε ότι δεν τον συγχώρησε για το 1992, ενώ η κόρη του δεν χειροκρότησε καθόλου…στην ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου επιδεικτικά, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Από την άλλη πλευρά, διάφορα πρόσωπα που έχουν ευεργετηθεί από το Σαμαρά, αλλά ομνύουν ακόμα πίστη στο παρελθόν, όπως ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στηρίζει τον Μώραλη, εκλεκτό του Μαρινάκη για το Δήμο Πειραιά.Το Μαξίμου στηρίζει Μιχαλολιάκο, αλλά ο Αρβανιτόπουλος πήγε στην παρουσίαση του συνδυασμού του Μώραλη, ενώ η Ντόρα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον άνθρωπο του Μαρινάκη. Για τέτοιο κομματικό πατριωτισμό μιλάμε…

Στο βορρά και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί νεοδημοκράτες, όπως π.χ. ο αδελφός του Γιώργου Ορφανού, αρνούνται να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…

Ο Χαρδαλιάς, πρώην δήμαρχος Βύρωνα, πούλησε το κόμμα του, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και συντάχθηκε με το Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής, ενώ όλοι οι άνθρωποι του Μητσοτάκη και της Ντόρας τον στηρίζουν με τους δημάρχους τους.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται… Ελπίζουμε μόνο πως τα βλέπουν αυτά και από το Μαξίμου και δεν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!!!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα