Η ώρα της ηγεσίας για τη ΝΔ

Η ώρα της ηγεσίας για τη ΝΔ φθάνει και σε λίγα εικοσιτετράωρα, πιθανότατα την προσεχή Παρασκευή, εάν όλα κυλήσουν ομαλά με την ψηφοφορία της Τετάρτης για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, θα κριθεί εάν θα παραμείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο τιμόνι του κόμματος.

Η Πολιτική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί της Παρασκευής, θα κληθεί να δώσει απάντηση στο μείζον ερώτημα

για την αξιωματική αντιπολίτευση: Μένει ή φεύγει ο Μεϊμαράκης;

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ, θέλει να λάβει πολιτική νομιμοποίηση και να παραμείνει στην ηγεσία έως το καλοκαίρι του 2016, οπότε και είναι ορισμένο το τακτικό συνέδριο του κόμματος και να γίνει η εκλογή νέου αρχηγού από την κοινωνία ή τουλάχιστον έως την Άνοιξη για να δρομολογήσει ο ίδιος τις διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί να έχει την πολιτική νομιμοποίηση, καθώς το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τη χώρα και ενδέχεται να έχουμε πολιτικές εξελίξεις ή ακόμα το πιθανότερο και πρόωρες εκλογές.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης αναμένεται να θέσει ευθέως το δίλημμα: ή μένω και έχω την πολιτική νομιμοποίηση – εξουσιοδότηση για τις κινήσεις μου ή στήνονται κάλπες και εκλέγεται νέος αρχηγός, πιθανότατα στις 2 Αυγούστου με διαδικασία εξπρές.

Ο ίδιος έχοντας μαζί του και τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά που δεν διαφωνούν με την παραμονή του στην ηγεσία, θέλει να έχει ευχέρεια κινήσεων στην πορεία προς την αναδιοργάνωση του κόμματος, σε μια χρονική στιγμή που όλο και περισσότεροι δηλώνουν θετικοί να μείνει πρόεδρος της ΝΔ.

Η μόνη που φαίνεται ότι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που θέλει μια ακόμα ευκαιρία, αν και δεν έχει καμία τύχη. Ξέρει πολύ καλά ότι εάν καθυστερήσει η εκλογή του αρχηγού και μετατεθεί προς την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2016, οπότε και είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο, θα την έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις.

Η ίδια θέλει εκλογές ακόμα και τώρα, ενώ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην ίδια λογική κινούνται και η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριακός Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης και ο Νικήτας Κακλαμάνης που αν και δεν συμφωνούν με τη διαδικασία εκλογής εντός του καλοκαιριού, την τοποθετούν προς το Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου. Αντίθετη άποψη έχουν άλλοι δελφίνοι, όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Νίκος Δένδιας που προτιμούν να γίνει η εκλογή προς την άνοιξη του 2016

Στο παρασκήνιο έχουν υπάρξει υπόγειες διεργασίες και περίεργες κολεγιές, όπως αυτή του Μάκη Βορίδη με την οικογένεια Μητσοτάκη με την οποία βρέθηκε στα Χανιά, όπου συνομίλησε και συνέφαγε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φέρεται ότι τα…βρήκε με τον αδελφό της Κυριάκο και συμφώνησαν ότι όποιος έχει το προβάδισμα θα στηριχθεί από τον άλλον.

Η παράταση στην εκλογή διευκολύνει όμως και τη νέα γενιά για να ετοιμαστεί για την αναμέτρηση, με στελέχη, όπως ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, τον οποίο προετοιμάζει ένα ολόκληρο σύστημα, κομματικό και μιντιακό.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα