Πως θα αντιδράσει ο Τσίπρας αν έχει κι άλλες απώλειες στην ψηφοφορία της Τετάρτης;

(Ανανεωμένο) Τον συμπονάμε τον Αλέξη. Βαδίζει στον δικό του Γολγοθά, τον οποίο βεβαίως ο ίδιος έστρωσε με αγκάθια. Ο Τσίπρας καλείται τώρα να επιλέξει με ποια βάρκα θα πάει κι όσοι νομίζουν ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η ίδια η χώρα την έχουν βγάλει καθαρή μετά τη συμφωνία, είναι γελασμένοι.

Σε δύο 24ωρα από τώρα θα ξέρουμε αν θα έχουμε κυβέρνηση και τον Αύγουστο ή θα κόψουμε τα μπάνια για να πάμε για κάλπες. Δεν είναι καθόλου αστείο αλλά μπορεί η Τετάρτη να σημάνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις,

από παραίτηση της κυβέρνησης και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλα κόμματα μέχρι προκήρυξη εκλογών. Και μην ξεχνάμε. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή. Θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο υπόδικος αρχηγός των νεοναζί, Νίκος Μιχαλολιάκος. Θα το επιτρέψει αυτό το πολιτικό σύστημα ή η ΝΔ που θα πάρει την εντολή θα βοηθηθεί να σχηματίσει κυβέρνηση; Άραγε μήπως παραιτηθεί ο Τσίπρας και πάμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού;

Η επόμενη συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Είναι το δεύτερο πακέτο μέτρων που προβλέπει η συμφωνία και που πρέπει να ψηφιστεί για να εκταμιευτεί κι άλλη δόση αφού τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει να πληρώσει 3,5 δις ευρώ στην ΕΚΤ και κάποιες άλλες λήξεις ομολόγων. Επίσης, πρέπει να συνεχίσει η ΕΚΤ να δίνει ρευστότητα μέσω του ELA αφού τα 900 εκατ. άνοιξαν τις τράπεζες αλλά για να λειτουργήσουν κανονικά θα χρειαστούν πολύ περισσότερα.

Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια ανάσχεσης περισσότερων διαρροών, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα, αφαιρεί από το νομοσχέδιο που έρχεται την Τετάρτη, τις ρυθμίσεις που αφορούν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αλλά και τη φορολόγηση των αγροτών.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της κυβέρνησης:

Την Τετάρτη, 22.07.2015, η συζήτηση /ψηφοφορία στην Βουλή αφορά:

- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

- Στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.

Ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει και τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Πόσοι θα ψηφίσουν την Τετάρτη; Με πόσους ψήφους θα περάσει το νομοσχέδιο; Κι εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση θα χάσει το όριο των 120 βουλευτών;

Αν γίνει αυτό ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αν οι ψήφοι κατά της συμφωνίας είναι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 40 τότε θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση και όλα θα είναι ανοικτά. Μπορεί κανείς να μη θέσει θέμα δεδηλωμένης, αλλά στις μεγάλες απώλειες κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας. Άλλωστε, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του και με το γεγονός ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν θα έχει καταλάβει κανείς τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να νικήσει και ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει το κόμμα του με τις λίστες.

Όπως ήδη γνωρίζουμε από το δημοψήφισμα, ο Τσίπρας βάζει τον εαυτούλη του και το κόμμα του πάνω από την πατρίδα οπότε δεν το έχει σε τίποτε να το κάνει Κούγκι. Να αποτελειώσει την οικονομία με μια εκλογική αναμέτρηση που θα κοστίσει πολλά στη χώρα για να επιβάλλει ο ίδιος την κυριαρχία του.

Πάντως ο Ν. Κοτζιάς σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους σήμερα το πρωΐ στο ΥΠΕΞ, μετά από την υποδοχή των νέων υφυπουργών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

«Δεν μπορεί να μακροημερεύσει μια κυβέρνηση που στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης, δεν γίνεται το μισό στο εσωτερικό του κόμματος να κάνουν αντιπολίτευση. Είναι αναπόφευκτο να πάμε σε εκλογές», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες.

Πώς θα αντιδράσουν άραγε οι ξένοι αν ακούσουν ότι η Ελλάδα για άλλον έναν μήνα θα είναι στον πάγο έχοντας βουλιάξει τα φορολογικά έσοδα και φυσικά ο τουρισμός;

Πολύ φοβούμαστε ότι η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου σοβαρή και μπορεί να οδηγηθεί σε μια κίνηση δήθεν εκλογικού αιφνιδιασμού ο οποίος όμως θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελλάδας. Εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός του Τσίπρα. Να κάνει τώρα πίσω, να πάει σε εκλογές, να πετάξει τα βαρίδια στο κόμμα του και στη συνέχεια να κυβερνά στα συντρίμμια της χώρας.

Όλα να τα περιμένεις από τους αριβίστες της αριστεράς. Όχι τίποτε άλλο, θα μείνει στον αέρα και η κυβέρνηση Χαϊκάλη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα