Η Ντόρα θέλει να βγεί από το χρονοντούλαπο της ιστορίας

Πέρασαν μήνες ή και χρόνια από τότε που η Ντόρα μπήκε στο χρονοντούλαπο της νεοδημοκρατικής ιστορίας. Ήταν τότε που ο Σαμαράς της πήρε το «σίγουρο» κόμμα από τα χέρια, όταν η Αγία Οικογένεια νόμιζε ότι έχει κληρονομικό δικαίωμα στη δεξιά παράταξη.

Έκτοτε η Ντόρα Μπακογιάννη είχε χαθεί, εντός και εκτός ΝΔ.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα οι παρεμβάσεις της ήταν ελάχιστες. Περισσότερο βλέπαμε τον πατέρα της, παρά την ίδια.

Όμως, λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά η αγαπημένη Ντόρα που ως… μικρή εξερευνήτρια (από τα γνωστά κινούμενα σχέδια) αποφάσισε να διερευνήσει τις δυνατότητές της και τις αντοχές της ΝΔ. Άλλωστε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος είναι πρώτη μούρη και από τέτοια κόλπα η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το κοπιράιτ.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις της κ. Μπακογιάννη έχουν στόχο και μεγάλο σκοπό. Έχει ήδη αρχίσει να διαρρέει στους «φίλους» της δημοσιογράφους ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση κι ότι ήδη αναζητούνται νέοι… σωτήρες.

Σκέφτεται, δηλαδή η ίδια και οι γνωστοί κύκλοι (πολιτικοί και επιχειρηματικοί) πέριξ της οικογένειας, να ρίξουν τον Σαμαρά και να προχωρήσουν σε έναν μεγάλο συνασπισμό ο οποίος θα χωράει τα πάντα. Κατ’ αρχάς μεγάλος συνασπισμός με την Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια όλοι οι «καλοί χωράνε», από τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Φ. Κουβέλη.

Κι επειδή η κ. Μπακογιάννη δεν είναι… κότα τρίλειρη όπως η Χρυσή Αυγή (κατά δική της δήλωση) αποφάσισε να μας κοινοποιήσει τις προθέσεις της για το μέλλον.

Σε μια μιντιακή έκρηξη με απανωτές συνεντεύξεις τα είπε όλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κι έκανε φιλολαϊκές παρεμβάσεις που φυσικά γι’ αυτήν δεν κοστίζουν.

«Είμαι πεισματάρα και θα παλέψω για να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, αναφορικά με την πάγια θέση της για την αναγκαιότητα ευρύτερης σύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, “αντί να σκοτώνονται τα κόμματα μεταξύ τους”.

Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις της Ντόρας; Μα ο… Αλέξης και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις με τις οποίες η Ντόρα θέλει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Λες και δεν κατάλαβε πριν μερικά χρόνια ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε οριστικά στην οικογένειά της την πόρτα. Λες και τα φαντάσματα του παρελθόντος πρέπει να τα βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο και να μας το παίζουν σωτήρες της Ελλάδας.

Έκανε και αυστηρή κριτική στην οικονομική πολιτική η κ. Μπακογιάννη: «Δεν μπορούν να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν περνούν από τη Βουλή. Φτάνει ως εδώ. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει περισσότερα από όσα μπορούν να ζητηθούν από μια κοινωνία σε καιρό ειρήνης», είπε προβλέποντας ότι τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα είναι εύκολα.

Μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του “Βήμα Fm” είπε:

“- Να μειωθεί η φορολογία σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη μέσα από ευρωπαϊκή πολιτική.

- Τώρα πρέπει να χτυπηθεί η γροθιά στο τραπέζι. Και να πούμε ως εδώ, στη διαπραγμάτευση.

- Σε αυτήν την παράταξη όσοι φλερτάρουν με τη ΧΑ δεν έχουν θέση.

- Η απλή καταστολή δε μπορεί να είναι η απάντηση στη ΧΑ. Η απάντηση είναι η έννομος τάξη.

- Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν μπορούν να κρίνονται με πολιτικά κριτήρια”.

Αφησε αιχμές για υπερβολές στην προβολή του θέματος της Χρυσής Αυγής από τα τηλεοπτικά κανάλια, σχολιάζοντας ότι τα δελτία τους έγιναν μονοθεματικά, την ώρα που υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα τα οποία καίνε τους πολίτες, και σημείωσε: “Δεν αρέσει στον Έλληνα ότι χάθηκε το μέτρο”.

Μάλιστα, άσκησε κριτική στην πολιτική ηγεσία που στάθηκε με αμηχανία απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Όλα αυτά τα γνωρίζουμε κ. Μπακογιάννη και τα γράφουμε συνεχώς. Ξέρει και η κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα μέτρα, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται μάχες. Με κριτική Κολωνακίου από τα πρόθυμα media δε γίνεται καλύτερη η Ελλάδα. Και στο κάτω – κάτω αν έχει συγκεκριμένες προτάσεις για να σωθεί η χώρα, ας τις καταθέσει κι όχι να κριτάρει εκ του ασφαλούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα