Η Λεπέν πανηγυρίζει για τον Τσίπρα!

Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο Σαρκοζί όταν δήλωνε πριν από ένα μήνα ότι η Μαρίν Λε Πεν δεν ανήκει στην άκρα Δεξιά αλλά στην άκρα Αριστερά… Σε μήνυμά της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο γράφει: «Ένας φρέσκος άνεμος αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα. Ήταν μία νίκη του λαού ενάντια στους ολιγάρχες του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης»!

Τα

εγκωμιαστικά σχόλια της Λεπέν για τον Τσίπρα εξηγούνται με βάση τη σχέση που είχε αναπτύξει η ίδια με τη Ρωσία. Η Λε Πεν, που θριάμβευσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν έχει κρύψει τη συμπάθεια που τρέφει στο Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν από τις πρώτες που τάχθηκαν ενεργά εναντίον της απόφασης των Ευρωπαίων να επιβάλλουν εμπάργκο στη Ρωσία, ως αντίποινα για τις επεκτατικές κινήσεις στην Ουκρανία, ενώ αντιθέτως υποστήριξε δημόσια τους ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας. Οι σχέσεις του κόμματός της με το ρωσικό κεφάλαιο επεκτάθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν παραδέχτηκε πως έλαβε δάνειο ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων από ρωσική τράπεζα. H Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτό διάλογο με κόμματα όπως το UKIP του Νάιτζελ Φάραντζ, την ιταλική Λίγκα του Βορρά και γενικώς με κόμματα που δυνητικά μπορούν να αποδυναμώσουν τις Βρυξέλλες.

Η Λε Πεν δεν είναι, πάντως, η μόνη από το κόμμα που εξέφρασε την ανακούφισή της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα… Ο Φλοριάν Φιλιπό, το Νούμερο 2 του Εθνικού Μετώπου, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «επιτέλους στην Ελλάδα φύσηξε άνεμος αλλαγής».

www.neurope.eu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα