Η κυβέρνηση θα κάνει τίποτα για το χάλι της ΕΡΤ;

O Άγιος Παντελεήμονας της Λεωφόρου Μεσογείων, το ραδιοτηλεοπτικό κατάστημα που ζει με τα δικά μας τα λεφτά το έκανε και πάλι το θαύμα του. Αφού μπήκαν κουτσοί στραβοί, μπλε, πράσινοι και ελαφρώς ερυθροί κόκκοι, στο πλυντήριο της ΕΡΤ που όλα τα ξεβγάζει κι όλα τα στεγνώνει ήρθε το σύστημα για να κρασάρει.

Και πολύ που κράτησε, θα έλεγε κάποιος ουδέτερος παρατηρητής. Έτσι μπάχαλο που τα έκανε η κυβέρνηση

στο κρατικό μαγαζί, πάλι καλά που δεν έχουμε απανωτά επεισόδια.

Κι ύστερα απ’ όσα έγιναν με την τοποθέτηση ημετέρων από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, ήρθε η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Ποιος θα επικρατήσει είναι το νέο παιχνίδι που παίζεται στο Ραδιομέγαρο. Όποιος έχει μεγαλύτερο «δόντι» είναι η απάντηση.

Ότι θα είχαμε μείζονα κρίση για τα… μάτια της Έλλης, όμως, κανείς δεν το περίμενε.

Η κ. Έλλη Στάη, κεντρική παρουσιάστρια από το 2010 των ειδήσεων, με τη δική της ιστορία στη δημοσιογραφία αλλά και με τις φανερές πολιτικές τοποθετήσεις της έγινε η πέτρα του σκανδάλου που έχει κάνει άνω – κάτω την ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες λένε ότι έπεσε μεγάλος τσακωμός μεταξύ της παρουσιάστριας, του γενικος διευθυντή Αιμίλιου Λιάτσου και του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων, Β. Θωμόπουλου. Με τόσους διευθυντές, στελεχάρες, αστέρια της δημοσιογραφίας και γραβατωμένους ακριβοπληρωμένους συμβούλους, δεν ήθελε και πολύ να ανάψει η φωτιά.

Η Στάη διαρρέει ότι δέχθηκε πιέσεις για γαλάζιες εξυπηρετήσεις, η άλλη πλευρά λέει ότι η Στάη είχε σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ, η τριμερής κυβέρνηση βρέθηκε σε αμηχανία και ο Σίμος Κεδίκογλου απλά παρακολουθούσε τις εχθροπραξίες. Ο υπεύθυνος, λέμε τώρα, για τη στελέχωση της ΕΡΤ, υπουργός, απλά προσπάθησε να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Όταν η Στάση τσακώθηκε άγρια με τον Λιάτσο και τον Θωμόπουλο, η υπόθεση πήγε στον πρόεδρο, Ν. Σίμο ο οποίος έκοψε από το δελτίο τη Στάη. Τι έκανε ο Κεδίκογλου. Μια ανακοίνωση έβγαλε ο άνθρωπος που λέει ότι δεν έχει προσωπική ανάμειξη στην υπόθεση!!!. “Όπως γνωρίζετε στην ΕΡΤ υπάρχει μία ιεραρχία. Η απόφαση να μη παρουσιάσει η κυρία Στάη το χθεσινό δελτίο πάρθηκε μετά από καταγγελία του διευθυντή ειδήσεων κ. Β. Θωμόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού διευθυντή ειδήσεων κ. Αιμ. Λιάτσου και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ν. Σίμου” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι μεγάλα παιδιά, έχουν σήμερα μία συνάντηση και ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που τους προβληματίζουν», είπε και καθάρισε.

Τα ζητήματα που εγείρονται για το χάλι της ΕΡΤ είναι πολλά:

1.      Ενώ η χώρα παίζει το τελευταίο της χαρτί για να σωθεί η ΕΡΤ αντί να βοηθήσει στην σωτηρία της πατρίδας, κατάντησε παλαιοκομματικό ριγκ από τις  επιλογές και των τριών κομμάτων.

2.      Αν κάποιος ήθελε να «φάει» τη Στάη, ας το έλεγε αλλά να αναλάμβανε να πληρώσει και την αποζημίωσή της αφού το συμβόλαιο είναι μέχρι το Φεβρουάριο. Αν πάλι ήθελε να περάσει τη δική του γραμμή, ας ρώταγε κι αυτούς που πληρώνουν την ΕΡΤ και τον ίδιο.

3.      Ποια είναι η κ. Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα