Γιατί το ΙΟΒΕ του κ. Σπουρνάρα βράβευσε τον κ. Παπαδήμο;

Πολλές φορές η πολιτική μιμείται την τηλεόραση και γενικότερα το χώρο των celebrity. Εκεί όπου ο ένας ηθοποιός ή παρουσιαστής ή τραγουδιστής ή μεγαλόσχημος δημοσιογράφος βραβεύει τον άλλο και την επόμενη χρονιά οι ρόλοι αντιστρέφονται. Έτσι, κανείς δε μένει παραπονεμένος, περιμένει τη χρονιά του και γεμίζει την τροπαιοθήκη του με βραβεία ενώ καυχιέται ότι είναι το πρόσωπο της χρονιάς, ο ηθοποιός ή ο τραγουδιστής της χρονιάς κ.λπ.

Κάτι παρόμοιο αντιγράφουν εσχάτως και στο χώρο των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Οπότε, ας μη μας κάνει εντύπωση ότι πέρυσι π.χ. ολόκληρη Γερμανία βράβευσε

τον Γ. Παπανδρέου για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Και φυσικά δε θα μας παραξενέψει και η είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βγήκε ξανά από τη ναφθαλίνη για να παραλάβει την τιμητική διάκριση «Αριστείο ΙΟΒΕ». Ο λόγος που βραβεύτηκε; Για τις πολύπλευρες υπηρεσίες του στη χώρα, με αποκορύφωμα την ανάληψη της πρωθυπουργίας, τον Νοέμβριο του 2011, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας.

Το «Αριστείο ΙΟΒΕ», καθιερώθηκε το 2008, και απονέμεται σε πρόσωπα που με τη συνολική τους δράση έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική οικονομία.

Φανταζόμαστε το γνώριζε και το επικρότησε και ο Γιάννης Στουρνάρας αφού και αυτός κάποτε θα βραβευτεί για τις υπηρεσίες του.

Όμως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τα εξής:

Ο κ. Παπαδήμος βραβεύτηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Μνημόνιο 2; Μα τα μέτρα που αυτός υπέγραψε την άνοιξη δεν έχουμε πάρει τώρα φωτιά και κινδυνεύει να διαλυθεί η χώρα; Ποια επιτυχία και υπηρεσία στην πατρίδα προσέφερε άραγε;

Επίσης, μήπως η βράβευσή του εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς για το οποίο σας έχουμε προειδοποιήσει;

Τέλος, μήπως το βραβείο είναι επειδή η υστεροφημία είναι το ελιξίριο για ορισμένους; Αναρωτιώμαστε, τι απ’ όλα αυτά ή όλα μαζί ισχύουν για τον κ. Παπαδήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα