Η κυβέρνηση πρέπει να λύσει το θέμα των καθαριστριών τώρα

08:08 5/6/2014 - Πηγή: Antinews

Είναι προφανές -και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι επιεικώς ανόητος- ότι η υπόθεση με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχει πλήξει καίρια την κυβέρνηση. Οι γυναίκες αυτές δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές που κάνουν ντόρο και φασαρία για να κρατήσουν τις θεσούλες τους.

Ο κόσμος δεν βλέπει εδώ και μήνες μια άθλια συνδικαλιστική πρακτική και απλά αποστρέφει το βλέμμα του. Ο κόσμος βλέπει μια χούφτα γυναίκες, οι περισσότερες πάνω από 50 ετών να προσπαθούν εδώ και μήνες να κρατήσουν τις θέσεις τους. Οι οποίες δεν είναι και ακριβοπληρωμένες, άντε να παίρνουν 600 – 700 ευρώ. Από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές από τις γυναίκες αυτές εργάζονται μόνο στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και δεν έκαναν και πολλά πράγματα για την καθαριότητα. Άλλες είχαν θέσεις στις εφορίες οι οποίες τώρα έμειναν από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι ορισμένες έπαιρναν μισθούς μέχρι και 2.500 ευρώ. Την ίδια στιγμή μια δικαστική απόφαση τις δικαιώνει, ωστόσο, το δημόσιο έχει το δικαίωμα να τρενάρει την επανατοποθέτησή τους. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν τις επαναπροσλαμβάνει επειδή φοβάται ότι έτσι θα διαλυθεί ολόκληρο το σύστημα της διαθεσιμότητας. Θα καταρρεύσει ένα οικοδόμημα που στήθηκε στο πόδι, ακόμη κι αν σε πολλές περιπτώσεις ήταν σωστό.

Δεν ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι με τις καθαρίστριες. Μπορεί να έχουν απόλυτο δίκαιο μπορεί και όχι. Μπορεί να γίνεται καλύτερα η δουλειά με ενοικιαζόμενες καθαρίστριες των 400 ευρώ παρά με μόνιμους υπαλλήλους. Μπορεί και όχι. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έχει ηττηθεί επικοινωνιακά και δεν μπόρεσε τόσο καιρό να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τις καθαρίστριες. Έχασε στις εκλογές και από το θέμα αυτό, που το εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που έστελνε τη Δούρου, την Κούνεβα και άλλους βουλευτές να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Και θα συνεχίσει να χάνει αν στέλνει τα ΜΑΤ στις καθαρίστριες αντί να εξηγήσει στον κόσμο τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση αυτή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα