Η κυβέρνηση εκσυγχρονίζει τα αεροσκάφη και «καταρρίπτει» τους ιπτάμενους

Έκπληκτοι έμειναν το σύνολο των απόστρατων αξιωματικών που είτε ήταν ιπτάμενοι ή είχαν ειδικότητες υψηλής επικινδυνότητας όπως αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι και στελέχη των ειδικών δυνάμεων όταν είδαν τη σύνταξη του Οκτωβρίου μειωμένη από 150 έως 400 ευρώ λόγω εφαρμογής της εγκυκλίου 9 του ΕΦΚΑ με θέμα : «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 του Ν. 4387/2016 (ΦΕΚ 85, Α΄)».

Με την εγκύκλιο αυτή παρέχονται οδηγίες εφαρμογής του ανωτέρω άρθρου του νόμου Κατρούγκαλου που αφορούν τον περιορισμό του ανώτατου ποσού καταβολής κάθε

ατομικής μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων πάνω από 2000 ευρώ, από 1.6.2016 μέχρι 31.12.2018 .

Παρά τις φανφάρες της κυβέρνησης ότι οι περισσότερες από τις συντάξεις αυτές καταβάλλονται σε πρώην πολιτικά πρόσωπα, ανώτατους κρατικούς λειτουργούς ή κληρονόμους, απέκρυβαν επιμελώς ότι επιβαρύνει ιδιαίτερα και δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω του ότι συμπεριλαμβάνονται τα μερίσματα επικινδυνότητας στον υπολογισμό.

Επιπλέον με την ενσωμάτωση των αναδρομικών κρατήσεων από 1/6/16 σε 10 δόσεις, όπως προβλέπεται από την ίδια εγκύκλιο, το ποσό που θα παρακρατείται από τις εν λόγω κατηγορίες «υψηλής προσφοράς» προς την χώρα απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας θα είναι δυσβάσταχτο και θα δουν τις θυσίες τους προς την πατρίδα να εξανεμίζονται.

Με την παράλογη αυτή διάταξη, που τόσο έντεχνα είχε προωθηθεί ώστε να μην γίνει ευρέως αντιληπτό πριν από την αιφνίδια εφαρμογή της, ουσιαστικά η κυβέρνηση ακυρώνει τιμωρητικά στην πράξη την προσφορά αυτών των στελεχών και όσων ίσχυαν μέχρι σήμερα και τους εξαθλιώνει οικονομικά.

Ταυτόχρονα πλήττει το ηθικό και αποθαρρύνει τα εν ενεργεία στελέχη αυτών των κατηγοριών που αισθάνονται τη δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι τους, καθώς και την αδιαφορία των προϊσταμένων τους αρχηγών και υπουργών που δεν έπραξαν τίποτα για να την αποτρέψουν και να τους προστατεύσουν πέρα από μεγάλα λόγια και τις εύκολες κορώνες - υποσχέσεις (εφαρμογή απόφασης Συμβουλίου Επικρατείας και άλλα πολλά).

Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις των κ. Καμμένου και κ. Τόσκα σε σχετικές με το θέμα κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (για κατάργηση στη πράξη των μερισμάτων επικινδυνότητας και διπλών συντάξιμων χρόνων) ότι είναι αναρμόδιοι και να απαντήσει το ΥΠ.ΟΙΚ.

Λες και ηγούνται κοπαδιού προβάτων. Αν και είναι κακό το παράδειγμα διότι οι τσομπάνοι ενδιαφέρονται πραγματικά και προστατεύουν μερικές φορές με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής το κοπάδι τους και δεν ασχολούνται μόνο για να παίρνουν το γάλα του γιατί ξέρουν ότι διαφορετικά θα στερέψει.

Έτσι εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών, αλλά θα της είναι άχρηστα γιατί θα έχει «καταρρίψει» τους ιπτάμενους.

Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των κομμάτων να έρθουν σε συμφωνία και να περάσουν άμεσα ρύθμιση που να εξαιρεί τα μερίσματα επικινδυνότητας και τα διπλά χρόνια από τον υπόψη υπολογισμό ως ελάχιστη τιμή στους ανθρώπους που έχουν δώσει και την ζωή τους για τη πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα