Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό

Δεν μπορεί, το κάνουν επίτηδες οι Συριζαίοι. Θέλουν να μας τρελάνουν για να μην ξέρουμε τι ψηφίζουμε στις εκλογές γι’ αυτό και συνεχίζουν αυτό το γαϊτανάκι δηλώσεων γύρω από το ευρώ, τη διαπραγμάτευση, την στάση πληρωμών και ότι άλλο βάζει ο νους τους.

Μετά τον Λαφαζάνη, τον Δραγασάκη, τον Γλέζο, όπου ο καθένας με τον τρόπο του μας είπαν ότι δεν αποκλείεται να χαιρετήσουμε το κοινό νόμισμα, αν και… δεν είναι στρατηγική τους επιλογή, σειρά πήρε ο Γιάννης

Μηλιός για να μας αποτρελάνει. Είπε στο Βήμα FM λοιπόν ο μέγας οικονομολόγος.

«Πρώτα απ' όλα, υπάρχει ένα θέμα που είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Είναι μεγάλο ευρωπαϊκό θέμα», συνέχισε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Για τη χώρα μας, που το χρέος είναι 320 δισ., το θέμα είναι μεγάλο, και λέμε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε στη Γερμανία. Μου λέτε τι θα γίνει αν δεν δεχθούν... Θα ανοίξει το θέμα σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει μια διαπραγμάτευση. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές και η ΕΕ, που σας υπενθυμίζω ότι είναι και οι 27 χώρες και όχι μόνο η Γερμανία, να μην δεχθούν μια διαπραγμάτευση. Σας θυμίζω ότι την ίδια στιγμή δίδονται κάποια χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Αυτό γίνεται. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτή την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν θα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων. Δεν θα το έλεγα εκβιασμό. Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό. Αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει δεδομένο το τέλος τής λιτότητας και δεν θα είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού για το πώς θα περάσουν άλλα μέτρα».

Με απλά λόγια, αν δεν πληρώσουμε τα ομόλογα που χρωστάμε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αυτό δεν θα το ονομάσει στάση πληρωμών αλλά κάπως αλλιώς. Θα το πει καθυστέρηση δόσεων, μπορεί να το πει και μπιρίμπα ή πρέφα αν θέλει. Αλλά ποιος θα ρωτήσει τους Έλληνες στην περίπτωση αυτή; Οι δανειστές και οι αγορές θα πουν ότι πρόκειται για default και…χαιρέτα τον τον μακαρίτη. Έτσι, απλά κι όλα τα υπόλοιπα είναι για να βαυκαλίζονται οι Συριζαίοι ότι κάνουν αντίσταση και για να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό.

Είναι όμως επικίνδυνοι και κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι δεν ξέρουν και τι λένε. Και πλέον χάνουν τη σοβαρότητά τους ακόμη και οι σοβαροί στην Κουμουνδούρου που έχουν παρασυρθεί από τους «παπατζήδες» που παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα χαρτιά.

Για τις δηλώσεις Μηλιού επίθεση εξαπέλυσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων.

«Οι παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. O υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός δήλωσε σήμερα στο Βήμα FM ότι αν ποτέ κυβερνήσουν “δεν θα πληρώσουν” (θα καθυστερήσουν ή θα διακόψουν) την πληρωμή των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ και άλλες Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης.

Αυτό σημαίνει: ‘default’, κατάπτωση όλων των αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου, διακοπή της χρηματοδότησης των Ελληνικών Τραπεζών από το Eurosystem, υποβάθμιση όλων των Ελληνικών εταιρειών και πιθανότατα διακοπή όλων των χρηματοδοτήσεων της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν εξήγησε ότι αυτό που προτείνει σημαίνει GREXIT».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα