Η “Καθημερινή” και τα συμφέροντα ράβουν κουστούμι σε πρωθυπουργό διαπλοκής

Σε άρθρο του, στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής (International Herald Τribune) ο κ. N. Κωνσταντάρας, μέσω μιας βαθυστόχαστης ανάλυσης όσον αφορά το διακύβευμα των αυριανών εκλογών, καταλήγει πως τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν λανθασμένες επιλογές για το μέλλον της Ελλάδας.

Με παρεμβάσεις του στιλ, « στις εκλογές

της Κυριακής, ένα πικρά διχασμένο έθνος, καλείται να διαλέξει μεταξύ δυο προβληματικών εναλλακτικών λύσεων», είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο συντάκτης επιχειρεί να σπρώξει τον κόσμο προς τα μικρά κόμματα.

Από την μία γράφει πως η «ντροπιασμένη» ΝΔ που  κυβέρνησε από το 2004 έως το 2009,   αντιπροσωπεύει το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στα μεγάλα χρέη, ενώ υπέγραψε τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Και από την άλλη επισημαίνει , ότι  ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια πλατφόρμα λαϊκιστική σε σημείο μηδενισμού με την οποία προσπαθεί   να καλοπιάσει αυτούς που εγκατέλειψαν τα παραδοσιακά κόμματα και τις αποτυχημένες πολιτικές τους.

Δηλαδή, μία ημέρα πριν από τις σημαντικότερες εκλογές για το μέλλον της Ελλάδας, η «Καθημερινή» αποφάσισε να γίνει … αντικειμενική και να καταδικάσει και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας επί της ουσίας τον κόσμο να ψηφίσει μικρά κόμματα. Ακριβώς όπως έκανε δηλαδή το συγκρότημα του Φαλήρου και στις προηγούμενες εκλογές.

Η  νέα αυτή παρέμβαση της «Καθημερινής» κατά του Σαμαρά συνδέεται φυσικά με την προχθεσινή παρέμβαση του Κ Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την οποία ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές (δηλαδή ο Σαμαράς) ,αλλά ένας «Έλληνας Μόντι», σε ένα σενάριο ανάλογο με την «κυβέρνηση Τζανετάκη» που έκανε ο ίδιος το 1989.

Την ίδια στιγμή βλέπει το φως δημοσίευμα στον «Επενδυτή» σύμφωνα με το οποίο «το σενάριο επιλογής πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. με πρόσωπο που δεν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να κινείται εντόνως από οικονομικούς κύκλους και παράγοντες του «συστήματος»», που “θεωρούν ότι «καλώς ο κ. Σαμαράς έχει αντιμετωπίσει την «απειλή Τσίπρα», αλλά θα πρέπει να αναζητηθεί στη θέση του πρωθυπουργού ένα άλλο πρόσωπο «ευρύτερης αποδοχής» (από τους ίδιους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους)».

Την ίδια στιγμή, το “βαρύ πυροβολικό” της “Καθημερινής”, ο κ. Κ. Ζούλας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “οι Έλληνες δεν χρωστάνε την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά”.  Προφανώς κατά την άποψή του, την χρωστούσαν στον κ. Παπαδήμο.

Με άλλα λόγια, θέλουν τον Σαμαρά κάτι σαν «Ιφιγένεια». Αφού δηλαδή θα σώσει και την Ελλάδα και τους πολύτιμους εαυτούς τους από την  απειλή της καταστροφής που εκπροσωπούν ο Τσίπρας και οι Συνιστώσες, πράγμα που δεν μπορούσε να κάνει άλλος, θέλουν να τον βάλουν στην άκρη για να διορίσουν έναν πρωθυπουργό της αρεσκείας τους, όπως ο Παπαδήμος.

Ύστερα από όλα αυτά, αφήνοντας στην άκρη για την ώρα το γεγονός ότι δεν αποφασίζουν αυτοί αλλά ο λαός,  ένα μόνο έχουμε να πούμε: Γιατί τόσο μίσος προς τον Σαμαρά; Τι τους έχει κάνει

Keywords
Τυχαία Θέματα