Η γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία για τις ΠΑΕ

Αυτό που έγινε την Παρασκευή στη Βουλή ίσως να μην έχει προηγούμενο, αλλά δείχνει αφενός το αλαλούμ που επικράτησε με τις τροπολογίες και αφετέρου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από άσχετοι και επικίνδυνοι είναι ταυτόχρονα και εμπαθείς.

Στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, μπήκε (κακώς όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση) και μια άσχετη τροπολογία που αφορούσε τα χρέη των ΠΑΕ. Η διάταξη έλεγε ότι όταν μία ΠΑΕ

βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, τις οφειλές τρίτων προς αυτήν θα μπορεί να εισπράττει το δημόσιο. Είναι μια προσπάθεια ουσιαστικά να εισπράξει το Δημόσιο κάποια χρήματα, αν μπορεί.

Έγινε χαμός και από κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την απόσυρσή του. Μάλιστα ο Δ. Παπαδημούλης είπε ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη υπέρ του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ, αφήνοντας προφανώς υπονοούμενα για τον επιχειρηματία και την κυβέρνηση. Οι δε κυβερνητικοί βουλευτές όταν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται ζήτησαν να μπει η συγκεκριμένη διάταξη και θα την ψήφιζαν.

Το ωραίο είναι, όμως, ότι την ώρα που ο Δ. Παπαδημούλης υπονοούσε συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διάταξη, άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν ότι την ίδια διάταξη είχαν καταθέσει κι εκείνοι τον περασμένο Αύγουστο. Την 1η Αυγούστου οι Δημήτρης Στρατούλης, Αναστάσιος Κουράκης, Δημήτρης Γάκης, Γιώργος Πάντζας και Στέφανος Σαμοΐλης είχαν καταθέσει την ίδια πρόταση. Δείτε την στο συγκεκριμένο link:

http://www.stratoulis.gr/vouli/tropologia-xreokopia-pae

Και ως του θαύματος, μόλις κατάλαβαν την γκάφα τους και διαπίστωσαν πως πρόκειται για κάτι που είχαν φέρει προς συζήτηση και συνάδελφοί τους το καλοκαίρι- ζήτησαν την επαναφορά της, όπως και έγινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα