Η Γιάννα ζήτησε διπλωματικά διαβατήρια για την οικογένειά της;

Την Γιάννα Αγγελοπούλου την ξέραμε ως “ενδιάμεσο” για επαφές Τσίπρα με κύκλους στην Ουάσιγκτον, ως επί το πλείστον “Δημοκρατικούς” (πχ Κλίντον), και γενικότερα για τη “συμπάθειά” της απέναντι στον πρωθυπουργό. Τώρα, αν και είναι εξαφανισμένη εδώ και πολύ καιρό από τα πολιτικά και “εκδοτικά” πράγματα της χώρας, την βλέπουμε να (επαν)εμφανίζεται. Γιατί; Γιατί της “έκοψαν”, λέει, το διπλωματικό διαβατήριο ως πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων! Μάλιστα, χτες, με μια οργισμένη ανακοίνωσή της, εστράφη κατά του υπουργείου

Εξωτερικών. Δεν ξέρουμε αν συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις με το μέγαρο Μαξίμου, και τι είδους, αλλά με τη δήλωσή της στοχοποίησε, εμμέσως πλην σαφέστατα, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, επειδή της “έκοψε” το διπλωματικό διαβατήριό της.

Το ΥΠΕΞ είναι εξαιρετικά φειδωλό στις πληροφορίες που δίδει γι' αυτό το θέμα. Εξάλλου, ο επικεφαλής του είναι αυτές τις μέρες σε επίσκεψη στη Γεωργία και την Αρμενία. Ωστόσο, στους διαδρόμους του υπουργείου λέγεται ότι οι σχέσεις Βασιλίσσης Σοφίας – Γιάννας είχαν διαρραγεί εδώ και τουλάχιστον 3-4 μήνες, για να μην πούμε ότι αυτές δεν υπήρξαν καθόλου. Φημολογείται έντονα, μάλιστα, ότι η κ.Αγγελοπούλου, πέρυσι, περί το τέλος του έτους είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει από το ΥΠΕΞ, όχι μόνον την ανανέωση του διπλωματικού διαβατηρίου της, αλλά και να της δώσει η ελληνική Πολιτεία διαβατήρια για ολόκληρη την οικογένειά της. Άραγε, ισχύει κάτι τέτοιο; Το ΥΠΕΞ, αλλά και η ίδια, καλούνται να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει γίνει, για να μην πλανώνται σκιές. Αλλά, εάν πράγματι έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο, με ποια ιδιότητα, π.χ. τα παιδιά της κ.Αγγελοπούλου, δικαιούντο διπλωματικά διαβατήρια;

Επιπλέον, η φημολογία οργιάζει και για την “υπεροπτική” συμπεριφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου. Λέγεται για παράδειγμα, ότι δεν πάτησε ούτε μια φορά τα δυο τελευταία χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών, έστω εθιμοτυπικά, για να συναντήσει την ηγεσία του, όπως άλλωστε επιβάλλεται όταν κάποιος είναι πρέσβης επί τιμή. Άγνωστο, βέβαια, είναι αν είχε περάσει από την Βασιλίσσης Σοφίας να δει τους προηγούμενους υπουργούς. Να σημειωθεί πως η κ.Αγγελοπούλου βρισκόταν ανέκαθεν πρώτη στην επετηρίδα των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων, κάτι που κάνει πολλούς διπλωμάτες να ξυνίζουν τα μούτρα τους, όταν το ακούνε.

Ως γνωστόν, η Γ.Αγγελοπούλου, στη δήλωσή της αναφέρει: “Μετά τη σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998, και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ. Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων. Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας”.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
διαβατηριο γιαννας αυγη
Τυχαία Θέματα