Η Γερμανία κρατάει, η Ευρώπη βουλιάζει

Κρίση ξεκρίση, η Γερμανία, που αποτελεί και την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, κρατάει καλά. Πολύ καλύτερα από ότι προέβλεπαν οι ειδικοί.

Η γερμανική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0.3% το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί, χάρη κυρίως στις μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες και σε μια αύξηση  των εξαγωγών της προς τρίτες χώρες εκτός της ευρωζώνης.

Από την άλλη, η γαλλική οικονομία σημείωσε μηδενική ανάπτυξη για τρίτο τρίμηνο στη σειρά, αλλά με τουλάχιστον άλλες εφτά χώρες της ευρωζώνης σε ύφεση, οι αναλυτές αναμένουν αρνητικό πρόσημο.

Ως

σύνολο, η οικονομία της 17μελούς ευρωζώνης συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο, ενώ  πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι στο προσεχές διάστημα, θα έχει ανάλογη τύχη και η γε’ Ονομάζεται καιός μεταβολισμός, ρμανική οικονομία.

Σύμφωνα με αναλυτή της ΑΒΝ Amro , «Δεν πιστεύουμε πως η Γερμανία από μόνη της μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ευρωζώνη. Παρά τα θετικά πρόσημα ανάπτυξης της Γερμανίας, το συνολικό ΑΕΠ της ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0.4%, καθώς η αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα έφερε την ύφεση στις περισσότερες χώρες μέλη».

businessweek.com

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα