Η Φώφη... γυρνάει την πλάτη στην αλλαγή

16:12 8/3/2018 - Πηγή: Antinews

Όπως όλοι θυμόμαστε, το Νοέμβριο 210 χιλιάδες πολίτες πήγαν και ψήφισαν για την ενιαία Κεντροαριστερά.

Εκτίμησαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ανοικτό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα που θα ανανεώσει το χώρο της Κεντροαριστεράς, θα πάρει πίσω εκείνους που κορόιδεψε ο Τσίπρας και θα έχει ισχυρό λόγο στις προκλήσεις των καιρών.

210 χιλιάδες άνθρωποι στήθηκαν στις ουρές όχι για να φτιάξουν ένα νέο (παλιό) ΠΑΣΟΚ αλλά για να δώσουν το σύνθημα ότι Κεντροαριστερά

δεν είναι ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης.

Ο κόσμος ψήφισε κι επέλεξε τη Φώφη Γεννηματά για να ηγηθεί του εγχειρήματος κι όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος όμως, είχε και έχει τεράστιο ρεύμα στο χώρο αυτό.

Πέρασαν τέσσερις μήνες και η παρέα της Χαριλάου Τρικούπη ευτέλισε όλη τη διαδικασία για την ανανέωση του χώρου. Με αποφάσεις εν κρυπτώ, άλλαξε το όνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν το έκανε Κίνημα Αλλαγής. Με πολιτική Βαβέλ σε όλα τα θέματα οδήγησε την παράταξη από μια καλή δυναμική που είχε να πιάνει ξανά πάτο στις δημοσκοπήσεις και να την περνά και η Χρυσή Αυγή. Το αποκορύφωμα; Στην πορεία προς το Συνέδριο την επόμενη Κυριακή ήταν προγραμματισμένες εκλογικές διαδικασίες για να εκλεγούν οι 2000 και πλέον σύνεδροι. Και είναι οι μισοί καθώς η παρέα της Φώφης και του Σταύρου είχαν προαποφασίσει να διορίσουν τους υπόλοιπους.

Ακόμη και αυτή η διαδικασία όμως φαίνεται ότι όχι μόνο απαξιώνεται αλλά οδηγείται σε ματαίωση. Έτσι όλοι οι σύνεδροι θα διοριστούν και η Φώφη θα ελέγξει το συνέδριο. Διότι φοβόταν ότι ένα ανοικτό κόμμα, με ανοικτές διαδικασίες και τους πολίτες να ψηφίζουν, δεν θα το είχε υπό το έλεγχό της. Φοβήθηκε μη χάσει τον έλεγχο του συνεδρίου, επομένως και του κόμματος και το κονκλάβιο της Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε και διέταξε. «Να μη γίνουν εκλογές, είναι ακριβές, είναι πολύπλοκη η διαδικασία» και άλλα τέτοια αστεία.

Πρόκειται για μια ακόμη διακτατορίστικη συμπεριφορά από την Φώφη Γεννηματά η οποία αποδεικνύει ότι άγεται και φέρεται από τους κομματικούς κομισάριους μιας άλλης εποχής που έχει δίπλα της.

Το χειρότερο. Απαξιώνει το ρεύμα που είχε δημιουργηθεί στο χώρο της κεντροαριστεράς (μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ) και λέει στους πολίτες που πήγαν και ψήφισαν: «Είστε κορόιδα, καθίστε σπίτι σας και απολαύστε με να διορίζω εγώ τους συνέδρους και να φτιάχνω κατά πώς γουστάρω τα κομματικά όργανα».

Και ύστερα λένε γιατί κυριαρχεί ο Τσίπρας αλλά και γιατί στις επόμενες δημοσκοπήσεις το Κίνημα Αλλαγής θα πατώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα