Η επέλαση... των τεχνοκρατών

Μουρμούρες έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. ο τρόπος που χειρίζεται η νέα ηγεσία τη διαδικασία συγγραφής του νέου κυβερνητικού προγράμματος, καθώς περιθωριοποιούνται σιγά-σιγά στελέχη του κόμματος προς μεγάλη ικανοποίηση διαφόρων τεχνοκρατών που τοποθετούνται σε διάφορες θέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει να κυριαρχήσει ο «άνεμος» των τεχνοκρατών εις βάρος των πολιτικών αλλά και ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης είδαν με

μεγάλη ικανοποίηση περίπου 700 άτομα να καταθέτουν σε μια εβδομάδα βιογραφικά για να τους αξιοποιήσει το κόμμα εθελοντικά σε ομάδες εργασίας για το πρόγραμμα.

Μόνο που αυτή η θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου του κόμματος επιβεβαιώνει τους φόβους πολλών ότι ανατρέπονται οι υπάρχουσες ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ και αλλάζει σταδιακά φυσιογνωμία η αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό διότι πολλοί φοβούνται, καθώς βλέπουν την επέλαση των τεχνοκρατών, ότι πλέον το κόμμα αλλάζει και προσομοιάζει σε κόμμα-εταιρεία.

Και μόνο να δει κανείς τις δυο επιτροπές που θα είναι επιφορτισμένες με την συγγραφή του προγράμματος και ποια πρόσωπα τις απαρτίζουν θα καταλάβει πως θέλει να μεταλλάξει το κόμμα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μένει να φανεί εάν θα καπελώνουν τους συντονιστές και τους τομεάρχες και τι είδους συνεργασία θα υπάρξει.

Ήδη, συγκροτήθηκε επταμελής συμβουλευτική επιτροπή επί του προγράμματος στην οποία θα συμμετέχουν οι εξής: 1. Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, 2. Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 3. Δημήτρης Καλαβρός, νέος επιχειρηματίας start up και δημιουργός του TedxAthens, 4. Νέλλη Κάτσου, διευθύνουσα σύμβουλος μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, 5. Θόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 6. Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόνη και Νίκη Τζαβέλλα, πρώην ευρωβουλευτής και επί έτη κεντρικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων.

Επίσης, συγκροτήθηκαν και πέντε μεγάλες επιτροπές με συγκεκριμένες ενότητες, όπου τα πρόσωπα που συμμετέχουν θα είναι: Στο πεδίο ανάπτυξη, επικεφαλής θα είναι ο Χρήστος Σκλαβούνος, τραπεζικό στέλεχος και πρόεδρος του ΤΧΣ μεταξύ της περιόδου 2013-2015. Στο πεδίο αξιοκρατίας επικεφαλής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος. Στο πεδίο αριστείας, επικεφαλής θα είναι ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνος για το τμήμα ΜΒΑ, Γιώργος Ιωάννου. Στο πεδίο αξιοπιστία, επικεφαλής θα είναι ο πρέσβης Γιώργος Σαββαϊδης, ενώ στο πεδίο αλληλεγγύη, υπέυθυνος θα είναι ο πρώην γ.γ. Υγείας, Βασ. Κοντοβαζαινίτης.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα