Απίστευτη πολιτική απάτη ο πόλεμος λάσπης Τσίπρα κατά Σαμαρά

Μπορεί το προσφυγικό να αποτελεί τη βόμβα που απειλεί την Ελλάδα, ωστόσο, ίσως μεγαλύτερη βόμβα είναι η ίδια η κυβέρνηση. Η πολιτική απάτη του ίδιου του πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους. Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού έγινε πολλάκις, αλλά όλα αυτά βαφτίστηκαν στην Κολυμβήθρα των εκλογών του Σεπτέμβρη και ξεχάστηκαν.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, σε μια προσπάθεια να πλήξει τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση της ΝΔ, μη έχοντας προφανώς

άλλες σοβαρές δουλειές να κάνει, χρησιμοποίησε μια απίστευτη πολιτική απάτη για την οποία σε άλλες χώρες θα έπρεπε να πάει σπίτι του.

Σε σοβαρά κράτη με νόμους και κυρίως με πολιτικούς κανόνες ένας πρωθυπουργός που εξαπατά τη Βουλή και το λαό δεν θα μπορούσε να σταθεί όρθιος ούτε για μια ημέρα.

Πήγε λοιπόν τις προάλλες στη Βουλή ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για όλα και στο τέλος πέταξε τη ρουκέτα κατά του Σαμαρά για τη λίστα Μπόργιανς. Είπε λοιπόν ότι το 2012 αρνήθηκε η κυβέρνηση να παραλάβει στοιχεία φοροφυγάδων και τόνισε με τον κομπασμό του αριστερού της πλάκας ότι «εμείς δίνουμε στον εισαγγελέα τις λίστες, δεν τις κρατάμε στα συρτάρια». Διαβάζοντας μόλις δύο αράδες από την επιστολή που του έστειλε ο Μπόργιανς ελάχιστη ώρα πριν ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τον ελληνικό λαό δίνοντάς του ψεύτικες εντυπώσεις. Μέχρι να το πάρει χαμπάρι η ΝΔ, που κοιμήθηκε εκείνη την ώρα, το κακό είχε συμβεί. Ο Τσίπρας κατατρόπωσε τον Κυριάκο και κυρίως έδωσε το δικαίωμα ακόμη και σε «δεξιές» εφημερίδες να χτυπούν τον Σαμαρά και να μιλάνε ακόμη και για… Ειδικό Δικαστήριο κατά του συνεργάτη του κ. Μπούρα. Τέτοιο ψέμα, τέτοια αθλιότητα πέρασε από τη Βουλή και δια μέσου της τηλεόρασης και στα ελληνικά νοικοκυριά.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Ρηνανίας – Βεστφαλίας για να καταλάβετε το μέγεθος της εξαπάτησης:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα προξένου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι, στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD. Εκείνη την περίοδο το θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο από τότε πως αυτού του είδους η υποστήριξη δεν είναι δυνατόν να παρασχεθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αλλά μόνον από τα κρατίδια, καθώς η φορολογική διοίκηση στη Γερμανία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατιδίων της χώρας. Κατά συνέπεια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να παράσχει τη συγκεκριμένη βοήθεια. Λόγω της επιφυλακτικότητας του Έλληνα συνομιλητή μου για μια συνεργασία σε επίπεδο κρατιδίου, είχα μιλήσει και με τον υπ. Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την πρόθεσή μας, ο οποίος την ενέκρινε ρητά, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα και τον κ. Πλεξίδα εγγράφως».

Τι λέει η επιστολή;

1.Αντικείμενο της συζήτησης τότε ήταν πιθανές ενδείξεις φοροφυγάδων, δεν είχαν καν στοιχεία δηλαδή.

2.Η σύνδεση με Έλληνες κατέστη δυνατή το 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ επομένως.

3.Επιφυλακτικότητα το 2012 υπήρξε διότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να συνδιαλέγεται για τόσο σοβαρά θέματα με ένα ομοσπονδιακό κρατίδιο.

4.Το βασικότερο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τη λίστα Μπόργιανς τον περασμένο Νοέμβριο. Τέσσερις μήνες μετά λοιπόν γιατί δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε; Που είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων; Είναι τόσο δύσκολη η ταυτοποίηση όταν οι Γερμανοί τους έχουν δώσει ακριβή στοιχεία, ονόματα, λογαριασμούς, ποσά, κινήσεις; Τι κάνει η κυβέρνηση τόσο καιρό;

Είναι φανερή πλέον η τεράστια απάτη και η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της τότε κυβέρνησης. Του Σαμαρά, του Στουρνάρα, των αρμόδιων υπηρεσιών. Μια επιχείρηση βρόμικου πολέμου που συνεχίζεται και με άλλους τρόπους που τους βλέπουμε ήδη με δημοσιεύματα και ψεύτικα στοιχεία. Όπως π.χ. το απλήρωτο τιμολόγιο του Μαυρίκου που ξαφνικά έγινε… pay roll.

Εν πάση περιπτώσει εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ επικίνδυνου ανθρώπους που βάζουν ακόμη και τον πρωθυπουργό να λέει ψέματα στη Βουλή. Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας έχει μάθει… άλλα Γερμανικά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα