Η Ελλάδα των δύο άρθρων και των πέντε ολιγαρχών

Ανοιχτό είναι σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη το ενδεχόμενo τριπλών εκλογών.

Κι αν πέσει έξω στην εκτίμηση του δεν έγινε και τίποτα, καλά να είμαστε, υπάρχει και το Φθινόπωρο του 2014, η Άνοιξη του 2015 κοκ. Άλλωστε αυτή η Κυβέρνηση που «δεν θα άντεχε ούτε 6 μήνες», έχει κλείσει 18 (χάνοντας μάλιστα και το έναν εταίρο) και υπό προϋποθέσεις, ενδέχεται να παραμείνει για άλλους τριάντα.

Σημασία έχει να μην ξενερώσει

ο πασοκογενής κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Το ρεσάλτο στην εξουσία θα γίνει. Αρκεί ο παρατηρητής πάνω στο κατάρτι να βλέπει που και που «εκλογές στον ορίζοντα».

Άλλωστε ο κος Παπαδημούλης φημίζεται για την ευελιξία του. Πήγε για να υμνήσει δημοσιογράφο στην παρουσίαση του βιβλίου του κι όταν ζόρισαν τα πράγματα (από απολυμένους σε πρώην εφημερίδα) έγινε κατήγορος του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι λοιπόν ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «τρέμουν» ότι στις ευρωεκλογές θα εισπράξουν ως άθροισμα πολύ χαμηλά ποσοστά. Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να ξεχάσει τις πονηρές ιδέες ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών», καθώς, όπως είπε, «ο νόμος Ραγκούση ορίζει ότι οι ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα με την εκλογή των δημάρχων και τα δημοτικών συμβουλίων στον πρώτο γύρο».

Που τις άκουσε αυτές τις πονηρές ιδέες, δεν μας είπε, γατί ποτέ δεν αποκαλύπτει τις πηγές των εμπνεύσεων του. Το κόμμα τάσσεται πάντα υπέρ της νομιμότητας, φτάνει αυτή να μην πλήττει τα συμφέροντα του. Τότε θυμάται τις «επαναστατικές του καταβολές».

Ο Λαός που με τους αγώνες του το Φθινόπωρο θα έριχνε την Κυβέρνηση τι απέγινε άραγε;

Το προσκλητήριο προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Εκείνη η εξεταστική για τα υποβρύχια;

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ θύμισαν δύο παλιές λαϊκές παροιμίες: «Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» και «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

Γιατί μόνο δύο παροιμίες; Ξέχασε τις υπόλοιπες που τον αφορούν:

«Ο παπάς βλογάει πρώτα τα γένια του»

«Άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα βαγγέλια φέρανε».

«Ούτε διάκο σ’ είδαμε ούτε πρωτοσύγκελο και δεσπότης έγινες».Συνέχισε απτόητος: «Θετικό βήμα σ’ αυτήν τη συνάντηση βλέπουν μόνο οι υποστηρικτές της κυβέρνησης και του Μνημονίου», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι με την προσχώρηση του Γιάννου Παπαντωνίου στο αντιμνημονιακό μπλοκ, το μπέρδεμα έγινε μεγαλύτερο. Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι αρκούσε απλά να ήταν κανείς φοροφυγάς εκατομμυρίων για να πάρει το επαναστατικό αντιμνημονιακό πιστοποιητικό από την Κουμουνδούρου.

Προσέθεσε τέλος, «η ουσία είναι ότι το φλέγον ζήτημα των νέων μέτρων, η Μέρκελ το παρέπεμψε στην τρόικα, λέγοντας ότι η διαφορά είναι στο μισό, ένα ή 1,5 δισ. ευρώ και επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2014 έχει πρόβλημα γιατί είναι στον αέρα».

Φυσικά και είναι στον αέρα. Όπως και οι αντίστοιχοι των ετών 2004-2009, όταν το ΠΑΣΟΚ προέβλεπε κάθε εξάμηνο πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή λόγω «ανεφάρμοστου προϋπολογισμού».

Αλλά τι πάμε και σκαλίζουμε τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται καβάλα στο πράσινο άλογο για να κυβερνήσει την Ελλάδα των δύο άρθρων (ένα που θα καταργεί το υπάρχον Μνημόνιο και ένα που θα το επαναφέρει στην αρχική σοσιαλιστική του διάσταση) και των πέντε «δραχμικών» ολιγαρχών…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα