Διπλό κέρδος της Ελλάδας στη Ρώμη

Διπλά κερδισμένη βγήκε η Ελλάδα από την 42η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που συνεδρίασε στη Ρώμη τις προηγούμενες μέρες, καθώς ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΕΟΕ για την τετραετία 2014-17, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ

Σπύρος Καπράλος ήταν μεταξύ των 17 υποψηφίων για την 12μελή Εκτελεστική Επιτροπή και εκλέχθηκε στην άκρως τιμητική πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας 47 ψήφους από τις 49 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που ψήφισαν.

Η εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Οικογένειας στο πρόσωπο του Σπύρου Καπράλου αποτελεί αναγνώριση του έργου στην πρώτη του θητεία ως μέλους και ενισχύει τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας στην Ολυμπιακή Οικογένεια, γεγονός που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας για τους κορυφαίους διεθνείς αθλητικούς αγώνες.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

Σπύρος Καπράλος (Ελλάδα) 47,Α. Μπλάνκο (Ισπανία) 45,Λόρδος Σ.Κόε (Μεγάλη Βρετανία) 45,Μ. Βεσπέρ (Γερμανία) 42,Χ.Αράτ (Τουρκία) 40,Α.Κρασνίτσκι (Πολωνία) 40,Μ.Τίσεν (Λουξεμβούργο) 40,A.Κοζλόφκσι (Ρωσία) 39,.Ζϊνγκερ (Ισραήλ) 39,Ν.Νιγκααρντ (Δανία) 38,Φ.Τσμέλαρ (Σλοβακία ) 37,Ζ.Μάτεζα (Κροατία ) 32

Τη Γενική Συνέλευση παρακολούθησαν περίπου 400 άτομα, μεταξύ των οποίο ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο προκάτοχος του Ζακ Ρογκ με τον Τόμας Μπάχ να κάνει διπλή αναφορά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ξεκίνησε με τη γνωστή ρήση του Ηράκλειτου «Τα πάντα ρει» για να τονίσει ότι ο αθλητισμός έχει ανάγκη από αλλαγές αλλά κι ότι επέλεξε να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του ως Πρόεδρος της ΔΟΕ, στην Αρχαία Ολυμπία, για καθαρά συμβολικούς λόγους, συνδυάζοντας το με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».

Ήθελε με αυτό τον τρόπο να επισημάνει ότι αθλητισμός είναι ριζωμένος στην Ιστορία, ριζωμένος στην Αρχαιότητα, συνεπώς και η ευθύνη για τους επικεφαλής του αθλητισμού είναι πολύ μεγάλη, καθώς έχουν αναλάβει την πολύτιμη κληρονομιά των προγόνων μας.

Ο κ. Μπαχ προσέθεσε ότι με μεγάλη του χαρά διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα, παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει μια πολύ δυναμική Ολυμπιακή Επιτροπή που επιτελεί σημαντικό έργο!

Επίσης, στην 42η Γενική Συνέλευση, ο κ. Σπύρος Καπράλος έκανε τον απολογισμό των δράσεων της Επιτροπής Ολυμπιακού Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος την προηγούμενη τετραετία, ενώ ανέλυσε την πρόοδο των έργων για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015», καθώς είναι Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη Φωτογραφία διακρίνονται ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αμέσως μετά την επανεκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή των ΕΟΕ, με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης των Ολυμπιακών Επιτροπών, Σείχη Αλ Σαμπάχ και τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα