Η Δημοκρατία, η αστική ευγένεια και ο δογματισμός

12:51 3/7/2019 - Πηγή: Antinews

Ο πλουραλισμός είναι ίδιο της Δημοκρατίας. Της αστικής δημοκρατίας όπως εδραιώθηκε στα πολιτισμένα Ευρωπαϊκά κράτη. Εδώ και αιώνες. Με αξιακούς κανόνες σεβασμού της πολυφωνίας και της αντίθετης άποψης. Αλλά και η αστική ευγένεια είναι μια κατάκτηση του πολιτισμού. Είναι η ευπρέπεια έργων και λόγων. Η οποία δεν υπερβαίνει τα όρια που μπορεί να αποτελούν προσβολή και ονειδισμό του άλλου.

Ο Σκάι ήταν εκείνος ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός, που σε όλο τον χρόνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

με αντικειμενική δημοσιογραφία, αντιστάθηκε στην αριστερή κυβερνητική λαίλαπα. Τα άλλα κανάλια ή σφύριζαν αδιάφορα ή έπαιζαν φανερά Σύριζα. Προεξαρχούσης της ναυαρχίδας της ενημέρωσης της ΕΡΤ, που ήταν συνώνυμη της αηδιαστικής παραπληροφόρησης και της σκοταδιστικής προπαγάνδας.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τον Σκάι «βοθροκάναλο» και ας είχε την πρωτιά στην τηλεθέαση και παρουσίαζε αντικειμενικά τα γεγονότα, που επαληθεύονταν μέσα από την αδιάψευστη εικόνα της πραγματικότητας.

Προσπάθησε να τον χειραγωγήσει, να τον αντικαταστήσει να τον καταστρέψει. Ακόμη και βομβιστική επίθεση έγινε στα γραφεία του, που ανατινάχθηκαν. Μια σκόπιμη πράξη εκφοβισμού και δολιοφθοράς κατά της δημοκρατικής νομιμότητας.

Για μεγάλο διάστημα ήταν ο κηρυγμένος εχθρός της Κυβέρνησης στην ενημέρωση κατά του οποίου και ίσχυσε το εμπάργκο ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά.

Χθες όμως ο απερχόμενος Πρωθυπουργός εμφανίσθηκε στον Σκάι και έδωσε συνέντευξη, που αναμενόταν να ταράξει τα νερά. Γιατί είχε μια ιδιάζουσα σημειολογία, μετά από τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια απουσίας Συριζαίου στον τηλεοπτικό σταθμό του καναλιού.

Εμφανίσθηκε δογματικά άτεγκτος και αλύγιστος, επιθετικός και ανεύθυνος.

Σαν να εμφανίσθηκε από άλλο πλανήτη και κυβερνούσε την Ελλάδα με αυτόματο πιλότο. Αμετανόητος, υπερφίαλος και αλαζόνας. Όπως έχει περιχαρακωθεί στην αλύγιστη ιδεοληπτική του αριστερή ρητορική και ματαιοδοξία. Αντιστρέφοντας συνεχώς την πραγματικότητα.

Απειλούσε τους δημοσιογράφους για έλλειψη αντικειμενικότητας, αφού κατέχουν δημόσια θέση εργαζόμενοι σε τηλεοπτικό σταθμό με άδεια του κράτους, σαν να ήθελε να τους υπενθυμίσει ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πολυφωνία, αλλά μόνο παράλληλοι αριστεροί μονόλογοι της ΕΡΤ.

Δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη, για το ολοκαύτωμα στο Μάτι, τους πνιγμούς των συνανθρώπων μας στη Μάνδρα, την εξαθλίωση των συνταξιούχων που τους άρπαξε τη σύνταξη και τους υπερφορολόγησε, για τους άνεργους νέους και τους νέους επιστήμονες που ξενιτεύτηκαν αναζητώντας καλύτερη τύχη σε ξένες χώρες.

Διαστρεβλωτής της πραγματικότητας, απίστευτα ιταμός στην παραμύθι και την εξαπάτηση.

Αλλά γυμνός επιχειρημάτων. Για όσα δεινά μας επισώρευσε η ανερμάτιστη πολιτική του. Για την ανάδειξη όλων των νέων προτεραιοτήτων, που θα διαμορφώσουν συνθήκες για ένα ευνοϊκότερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Κανένα απολύτως σχέδιο ανάπτυξης, πλην της κρατικοδίαιτης διαφθοράς.

Καμία συγνώμη για τη μεσαία τάξη που εξαφανίσθηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης του Σύριζα.

Κενός νοημάτων και νέων πολιτικών αφηγημάτων, αγνώστων προγραμματικών σχεδίων και ασαφών πολιτικών δεσμεύσεων.

Υποτιμητικός απέναντι στο λαό, που του οφείλει μια στοιχειώδη ενημέρωση για όσα τερατώδη διαδραματίσθηκαν τεσσεράμισι χρόνια που ήταν Πρωθυπουργός.

Η αίγλη του αριστερού ηγέτη που τον συνόδευε, που συνεγείρει το λαό, κατέρρευσε μέσα στα συντρίμμια που δημιούργησε ο ίδιος στο οικοδόμημα μιας χώρας, που την οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στον όλεθρο. Με πολιτική επίγνωση, χωρίς γενναιότητα και με υπερχειλή ανευθυνότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα