Κάηκες στο πρόσωπο; Έτσι θα το καλύψεις με το μακιγιάζ!

12:40 3/7/2019 - Πηγή: iPop

Ο πρώτος καύσωνας, οι πρώτες βουτιές, τα πρώτα «εγκαύματα» … Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό όχι μόνο στην παραλία, αλλά κάθε φορά που βγαίνουμε απ’ το σπίτι. Αφού, όμως, κάηκες στο πρόσωπο…υπάρχει τρόπος να το βοηθήσεις. 

Οι περισσότεροι όταν εκτίθενται στον ήλιο καίγονται στο πρόσωπο και στο σώμα και είναι… επόμενο αν δεν βάζεις αντηλιακό! Τι μπορείς να κάνεις αν κάηκες στο πρόσωπο και θέλεις να πας σε ένα event, μια εκδήλωση, μια υποχρέωση; Πώς να το καλύψεις χωρίς να επιβαρύνεις το πρόσωπό σου υπερβολικά;

Υπάρχουν

τρόποι και το μακιγιάζ είναι σύμμαχος σου αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Απαλό και Minimal Makeup

Σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να ερεθίσεις κι άλλο το πρόσωπό σου. Απόφυγε, λοιπόν, τα πολύ δραστικά, αντιγηραντικά προϊόντα, τα προϊόντα και τα εργαλεία απολέπισης, όπως και τα προϊόντα με βάση το οινόπνευμα, μέχρι τουλάχιστον να επουλωθεί το δέρμα σου.

Ακολούθησε μια πιο ήπια ρουτίνα στο makeup, χρησιμοποιώντας την ενυδατική σου καθημερινά και φυσικά αντηλιακό!

healthline.comΠροτίμησε ένα color corrector

Σε αυτό το στάδιο το concealer είναι πολύ πρακτικό. Ένα καλό concealer που διορθώνει και καλύπτει τις ατέλειες και το οποίο δεν είναι και τόσο «βαρύ» είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Προτίμησε ένα προϊόν με rose oil καθώς είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες ενώ θα καλύψεις και τις κοκκινίλες. Βάλε μικρή ποσότητα στο χέρι σου και στη συνέχεια απλά εφάρμοσε στο πρόσωπό σου.

Βάλε το makeup με ένα σφουγγαράκι

Καλό θα ήταν να το αποφύγεις τελείως, αλλά αν δεν μπορείς κάντο σωστά. Αφού έχεις βάλει το concealer, προτίμησε ένα ελαφρύ makeup και εφάρμοσε με ένα απαλό σφουγγαράκι ή με τα χέρια σου, ώστε να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Με το να αναμείξεις το makeup με το concealer θα καλύψεις το έγκαυμα και το πολύ κόκκινο πρόσωπο!

Πούδρα

Προκειμένου όλο αυτό να μη λιώσει πάνω σου αλλά να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται, βάλε λίγη πούδρα χρησιμοποιώντας ένα fluffy πινέλο. Με απαλές κινήσεις και λίγη ποσότητα εφάρμοσε σωστά σε όλο το πρόσωπο.

Και είσαι έτοιμη!

Photo: drchinnsvisioncare.com

Το άρθρο Κάηκες στο πρόσωπο; Έτσι θα το καλύψεις με το μακιγιάζ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα